Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tam bylo za součástku?

Od: adam20 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, po bouřce přestal openbox přijímat data ze satelitu. Rozdělal jsem ho a asi jsem našel místo problému. Nevím však co tam mám dát za součástku protože schéma nemůžu najít a bývalá součástka nevím kde je. Co by tam tedy v těchto místech mohlo být? Děkuji

Co tam bylo za součástku?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelv*
hodnocení

0x

Jestli opravdu přestal fungovat po bouřce nějakým přepětím, obávám se, že nebude problém jen v jedné součástce, ale bude potřeba vyměnit celé zařízení. Co tam bylo za součástku nevím, zkus sem dát fotku ve větším rozlišení.

ja1
hodnocení

0x

Mohl by to být třeba vf tranzistor, cokoli. Zkuste dát lepší foto, detailní.

nnikdo
hodnocení

0x

Navazuje to na tu cívku na plošňáku. Mohlo by to tedy být něco v napájení. Tedy chipbead, nebo varistor, pojistka apod. Zkuste najít, jestli je to opravdu v napájení, a jestli je to do serie nebo proti zemi. Ale jestli se v tom prošlo vysoké napětí, tak toho opravdu bude odešlého víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]