Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojeni TV s věží

Od: hanicka* odpovědí: 30 změna:

Dobrý den moudré lidičky

Chtěla bych Vás moc moc poprosit o radu*hi*. Koupila jsem si plazmovou televizi LG 50PM680S a chtěla bych si připojit k ní starou věž Aiwa, kterou jsem měla zapojenou k předešle televizi na to, že když na věži přepnu na video/aux aby mi hrály repráky to, co hraje zrovna v televizi. Prosim moc moc, poradil by mi někdo, kam mám zastrčit danou barvu kábliku*zed*,co mi jde s věže/viz foto1-věž jiný výstup nemá-/ do jaké zdířky v TV viz foto 2. Jestli je to teda možné u této Tv s touto starou věží*nevi*.

Předem moc moc děkuji za rady /typy a samozřejmé dobrou rado ohodnotím dobrá odpověď*palec*

S pozdravem a přáním úspěšného dne

Hanča*slunce*

Propojeni TV s věží

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

briketa007*
hodnocení

2x

Dobrý den Haničko,

to co máte nafoceno jsou výstupy na reproduktory... tam nic nepřepojujte..

Vy potřebujete dostat výstup z televize...což je otázka jestli ho televize vůbec má, do vstupu AUX na věži. Dá se to také vzít ze sluchátkového výstupu televize, ale přestane vám hrát zvuk s televize.

Honza

doplněno 11.12.12 16:39:

z druhého obrázku vyplívá, že ani na televizi nemáte zvukový výstup (krom digitálního).

Jedině přes ten scart konektor (ten velký s hodně dírama) - koupit redukci SCART s AUDIO OUT a 2x2cinch a propojit to z věží..

taky to nemusí fungovat neboť ne vždy jsou všechny vývody SCARTU osazeny.

doplněno 11.12.12 16:45:

Je to tenhle kabel, přepínač přepnete do polohy OUT, žlutý kabel nezapojíte.

nej-ceny.cz/...

hanicka*

Dobrý den Honzo

je to tento typ televize 3d-televize.heureka.cz/... tak trba vyčtete neco v parametrech výrobku*hi*.Každopádně děkuji za Váš typ/radu a hlavně čas, dobrá odpověď je vaše*palec*ještě jsem nalezla toto na scart,nešlo by to s tímto nějak :) /viz foto/

Propojeni TV s věží #2
praivo*

To by šlo. Byl k tomu i nějaký propojovací kabel (s konektory "cinch")? Stačilo by propojit zdířky stejné barvy (na TV a věži) - červené a bílé. Tedy na redukci ze SCARTu připoj kabel s příslušnými konektory a druhou stranu zapoj do věže (subwoofer ("super woofer"*smich*) zůstane nezapojený)- červený->červený, bílý->bílý. Pak by to mělo fungovat.

doplněno 11.12.12 20:17:

Jenom budeš z té věže muset odpojit to, co je tam teď připojené...

doplněno 11.12.12 22:26:

A do pr... pardon, nevšiml jsem si *hi* Co je to za nápad dávat ty konektory takhle?*bzum*

frantisekpetru*

Pozor, ten červený a bílý CINCH (vedle subwoofer) je výstup pro surround neboli efektové repro.
Správně by se to mělo zapojit o kousek výše do VIDEO/AUX (nyní jsou tam ty žlutočerné).

hanicka*

Tak jsem to zkoušela a nefrčí to *plac* Je to zakleté:)

Jéééžíšmarjáááá, četla jste co jsem psal? Nemůže to frčet, musíte si koupit VÝSTUPNÍ redukci SCART nebo s přepínačem kde se to dá přepnout:

nej-ceny.cz/...

frantisekpetru*
hodnocení

2x

Haničko, můžete napsat přesný typ té věže nebo vyfotit celou zadní stěnu? Možná tam najdeme patřičný vstup.

doplněno 11.12.12 17:24:

Vaše TV má totiž optický digitální výstup (označeno OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT). Já měl kdysi svého času taky věž Aiwa, ta měla právě optický digitální vstup. Pokud by tento vstup měla i vaše věž, máte vyhráno.

hanicka*

Dobrý večer Františku

Zasílám foto jak přední strany tak i zadní strany kde jsou všechny ty udělátka;), kam se strkají ty konektory,nic víc ze zadu věže není*nevi* typ věže je asi NSX-F7 a je to hoooodně stará věž, tak nevím zda bude mět to optický digitální vstup. Každopádně také Vám moc děkuji za Váš čas i radu/typ.Dobrá odpověď je vaše*palec*

Propojeni TV s věží #3
hanicka*

foto zadní strany

Propojeni TV s věží #4
hanicka*

tady jsou všechny vstupy a výstupy televize LG 50PM680S, které jsem teda zatím našla *hi*

Propojeni TV s věží #5
hanicka*
11.12.12 19:13

-_-

Propojeni TV s věží #6
hanicka*

to předešlé foto zadní strany věže je špatný,snad na tomto bude vydět víc,jiné vstupy a výstupi vzdu nejsou *zed* asi to nepujde žeee *plac*

Propojeni TV s věží #7
stirecek*
Kupte si tohle nej-ceny-kabel-2x-cinch-3/...
délka dle potřeby. Rozdvojeny konec do věže, a ten druhý do sluchatkoveho výstupu na TV. Jak už někdo psal, nepůjde pak zvuk z TV, ale to je výhoda.
doplněno 11.12.12 20:20: nej-ceny.cz/...
frantisekpetru*

Mám obavu, že tato TV nemá sluchátkový výstup (alespoň ho nezmiňují ani ve specifikacích přístroje, ani ho nevidím nikde na obrázcích), takže tudy cesta nevede.

stirecek*
Heuréka uvádí ze má, ale občas tam píšou blbosti. Ale abych se přiznal, ještě jsem neviděl TV, domácí kino či věz bez sluchatkoveho výstupu. A každé správné stereo má i vstup, tím myslím věz. Mel jsem podobnou, Panasonic a s LCD led jsem to mamce v pohodě propojil.
hanicka*

Dobrý den, Tv má dirku na sluchátka:D ale chtěla bych to zapojit nějak tak, aby jel zvuk jak v TV tak i ve věži. Každopádně moc děkuji za reakci*palec*

Jak jsem napsal níže, musíte si sehnat výstupní redukci scart cinch a propojit to do věže na AUX VIDEO a bude to chodit tak jak chcete ;)

hanicka*

A můžete mi PROSÍM poslat nějaký odkaz/link/ co si mám tedy koupit*bezim*, nejlépe v Brně :)

frantisekpetru*

No tak on tam sice DIGITAL AUDIO je, ale bohužel je to taky výstup (jako u tv), nikoliv vstup.
Takže zbývá poslední možnost a to je ta redukce SCART/CINCH, kterou jste taky vyfotila a propojit 2xCINCH kabelem, např. tímto nej-ceny.cz/... (jak už poradil @praivo ve 20.15).
Ve věži by se to mělo zapojit do zdířek VIDEO/AUX (nyní tam máte zapojeny nějaké žlutočerné kabely - od čeho?).

hanicka*

Ten žlutý kabel jde z repráku + vždy je k tomu ještě takovej drátek, co se tam zacvakne,viz obrázek - je to ten pod tím žlutým/ .Propojovala jsem to jak jste písmenkoval-čebrený na čebraný a bílej na bílej a nefrčí to *plac*.Nenapadá Vás ještě něco?*hi* Na sluchátka to výstup má ta TV, ale ten potřebuji, pač bych chtěla, aby hrála jak TV tak i věž součastně ne jen věž*nevi*. Nenapadá Vás ještě prosím nějaká možnost,pokud to nejde nevadí, i tak moc moc děkuji za Váš čas a typ/radu*slunce*

Propojeni TV s věží #8
hanicka*

a takhle to je do TV zapojené a nic*plac*

Propojeni TV s věží #9

hanicka*
11.12.12 16:31
hodnocení

...

Propojeni TV s věží #10

hodnocení

0x

Obávám se že ta redukce SCART / CINCH vám nebude nic platná protože je z velkou pravděpodobností vstupní a na vaše účely je potřeba výstupní, pak na ní použijete červený a bílý CINCH který zapojíte do věže jak je ten černožlutý kabel.

hanicka*

Dobrý den, nějak už se v těch červenobílých drátkách ztrácím*vezen*.Mohl by jste mi prosím ještě jednou jako blondýnce:D vysvětlit kam bych se měla pokusit strčit nějaký ten káblík:). Každopádně i Vám moc krát dík za Váš čas a vaší reakci*dril*

Takže tuhle redukci si schovejte někam do šuplí´ku, je vstupní a vy potřebujete výstupní. Z té výstupní propojíte červený a bílý cinch s cinchema na věži s označením AUX VIDEO

doplněno 12.12.12 14:37:

přepínací ¨- vstupní i výstupní:

nej-ceny.cz/...

hanicka*

Děkuji moc moc za typ. Jdu se podívat za barák,zda ho mají tu v elektru nebo až zítra ve městě koupím. Každopádně dobrá odpověď je vaše*palec* a ještě budu informovat,zda to pofrčí*slunce*

hanicka*

tak jsem si ho koupila a funguje to bez problému.Děkuji VÁM moc moc za radu a i všem za typ/rady*slunce*Díky

hanicka*
12.12.12 15:56

to je on :)

Propojeni TV s věží #11

Přepnout na OUT připojit do VIDEO AUX a mělo by to hrát ;)

doplněno 12.12.12 16:09:

Máte kliku, že na tom scartu u TV je symbol šipek tam i zpět, takže výstup ne tom TV scartu bude, v dnešní době mají TV většinou scarty jenom vstupní

rastty*

Dobry den, resil jsem stejny problem u stejne plazmy. Propojeni mam pres SCART / CINCH redukci, problem je ten, ze zvuk mi jde jen pri sledovani TV, pokud poustim neco z externiho HDD nebo flashky zvuk nejde a nejde. Muzete mi prosim poradit cim to je, pripadne zvolit nejake reseni. Diky mpc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]