Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon v polévce

Od: michalllll odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, kvůli mé vlastní hlouposti mi dnes bohužel spadl telefon do polévky, ale chybama se člověk učí. Ihned jsem ho vytáhl, vypnul, rozebral a usušil. Je fuknční, jack na sluchátka funguje, repráček a mikrofon v pořádku, není nijak zasekaný nebo tak, ale nejde nabíjet. Pomohlo by pročistit zdířku na nabíjení? Jedná se o novější telefon, smartphone. Díky Michal

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

2x

První, co jste měl udělat, bylo telefon vyčistit lihem a pak teprve vysušit. Asi tam zůstala mastnota z polévky. Mně se stalo něco podobného s tím rozdílem, že mi spadl do hajzlíku *smich*. Při uvedeném postupu bez následů,

anonym0

Lihem rozhodne ne, kdyz tak isopropylalkoholem.

A jaký rozdíl v čištění a vysušování vody z elektroniky je mezi lihem a isopropylem? Asi jen v tom že to druhé se nadá pít *haha*

anonym0

Nejde o vysuseni vody, ale o to, co bezne obsazene latky v ne-100% lihu delaji s elektronikou. ;)

A že jsem tak smělý, mohu se zeptat co tyto látky dělají? ;)

gumid

bordel,...

isoprophyl čistí bezezbytků. Proto se používá i v optice.

Denaturák není to pravé.

gumid:

jasně, že isopropyl je čistější, ale aby běžný denaturák udělal nějakou neplechu elektronice slyším prvně

michalllll
hodnocení

Tak všem děkuji za rady. Nabíjení telefonu je nyní funkční. Nechal jsem ho ještě pořádně vysušit. Snad bude funkční i do budoucna. :)

stan42
Dává se sušit třeba do rýže a na nějaký ten den-jinak vnitřní vlhkost může způsobovat problémy i po delší době,třeba i zkrat baterky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]