Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, kvůli mé vlastní hlouposti mi dnes bohužel spadl telefon do polévky, ale chybama se člověk učí. Ihned jsem ho vytáhl, vypnul, rozebral a usušil. Je fuknční, jack na sluchátka funguje, repráček a mikrofon v pořádku, není nijak zasekaný nebo tak, ale nejde nabíjet. Pomohlo by pročistit zdířku na nabíjení? Jedná se o novější telefon, smartphone. Díky Michal
První, co jste měl udělat, bylo telefon vyčistit lihem a pak teprve vysušit. Asi tam zůstala mastnota z polévky. Mně se stalo něco podobného s tím rozdílem, že mi spadl do hajzlíku . Při uvedeném postupu bez následů,
A jaký rozdíl v čištění a vysušování vody z elektroniky je mezi lihem a isopropylem? Asi jen v tom že to druhé se nadá pít
Nejde o vysuseni vody, ale o to, co bezne obsazene latky v ne-100% lihu delaji s elektronikou.
gumid:
jasně, že isopropyl je čistější, ale aby běžný denaturák udělal nějakou neplechu elektronice slyším prvně
Tak všem děkuji za rady. Nabíjení telefonu je nyní funkční. Nechal jsem ho ještě pořádně vysušit. Snad bude funkční i do budoucna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.