Dobrý den.. Mám malé interní úložiště a nedávno jsem někde četl že se z sdcarty dá přes root udělat část úložiště a nevím jak na to mohl by mi někdo říct jak to udělat? A nemám ani root tak kdyby jste mohli začít u toho :D
Ty bys mohl začít u toho,že napises, co máš za telefon. doplněno 16.09.15 19:55: Telefony Xiaomi mají provedeny root,jen není při prodeji zapnutý.Najdi si to v nastavení. doplněno 18.09.15 07:35: Našel sis to v nastavení? Máš zapnuto?
mmq*
Jo pardon nějak jsem sna to zapomněl .. Mám xiaomi red rice
Pro zvětšení úložiště je zaveden pojem "swap". Existovala na to aplikace Swapper 2. Telefon se ale dost zpomalí,data z SD karty jsou nacitana mnohem pomaleji než z interního úložiště. Taky je nutná spoluprace kernelu,ne každý totiž swap podporuje. Více se dočtete na zahranicnich fórech miui. doplněno 18.09.15 10:24: Tu informací o Swapperu jsem vytáhl z nějakého fóra ale je to blbost,to nepůjde řešit jen přes aplikaci.
Já jsem do telefonu použil rychlou SD kartu a zpomalení nepozoruji. V podstatě jediná věc, kterou to nezvládá, je záznam 4K videa. To pracuje rozumně pouze s vnitřním úložištěm. Ale tato funkce mě skutečně netrápí.
doplněno 18.09.15 09:12:
Mimochodem - Swapper přece neslouží ke zvětšení úložiště na úkor SD karty, ale na zapnutí swapu - souvisí s operační pamětí!
mmq*
Tak doufal jsem ze dostanu nějaký konkrétní návod protože tomu absolutně vůbec nerozumím a ani nevím pod čím to hledat vlastně ani nevím co bych mel hledat na tech zahraničních fórech a tak..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.