Nejste přihlášen/a.
Vážení přátelé, nebudu chodit okolo horké kaše, nevyznám se v tom a chtěl bych LCD TV co jde připevnit na stěnu, úhlopříčka 30-32", USB vstup (event. i nahrávání na USB), aby do toho šla dát karta od UPC (takže asi CA nebo CI modul?), aby se na ní šlo dívat na internet, takže WIFI, pokud by to šlo, tak i aby na ní šli připojit repro z domácího kina, do částky 7.000,-Kč. Pro orientaci jsem se díval na alze a skutečně tam jsou značky jako LG, Sony, Sharp, Hyundai, Philips apod. ale jak říkám, nevyznám se v tom a tak nevím na co koukat dřív. Takže Vás prosím jakou TV v zadaných parametrech by jste mi mohli doporučit, jaká značka je spolehlivá, případně kde se to dá koupit nejlevněji? Díky.
Televizi nekupujete na měsíc, tady se moc nevyplatí šetřit. Z vlastní zkušenosti bych vám doporučil, připlatit si cca 1300 Kč a koupit Smart TV, konkrétně tuto: edigital.cz/... Velmi užitečné jsou Smart funkce, hybridní televize, skvělý obraz a vyhovující zvuk !
Ušetří a nekupuj Smart. Přijdeš o Hbbtv, ale vše se dá nahradit. V ostatních aplikacích jseš závislý na poskytovateli. Ke Smart TV stojí kamera tak 2500 Kč. Kup k té TV Smart box Android XBMC. Střední cena tak 1250 Kč, kamera asi 400 Kč, bezdrátová myš asi 400 Kč. Vše může být i levnější. Místo Hbbtv iVysilani a další aplikace z Google Play. Program Kodi umožňí sledovat spousty filmů a archivy TV Nova, Prima a další.
Jistě že dost věcí jede i na PC. Ovšem zobrazení k ničemu. Jedině připojit k TV Hdmi kabelem. Ten Smart box je titěrná záležitost a nenabízí jen mnoho možností navíc, ale i vytvoření multimediálního centra a přehrávání v TV co je uloženo v notebooku, v tabletech, telefonech, cloudových uložištích, na internetu. A to vše přes WiFi nebo po vybudované Ethernetové sítí.
Zkusím se vyjádřit postupně, řeším podobný výběr a prolítal jsem jsem snad všechny relevantní weby a e shopy.
- předně vybírejte mezi LED tv
- na stěnu připevníte každou, pokud si přikoupíte závěsné zařízení
- buď jsou uhlopříčky 28 nebo 32", tedy 70 - 80 cm, 30" jsem neviděl
- USB má každá tv, včetně možnosti nahrávání
- slot na placené programy CI má většina tv. Pokud ale chcete sledovat satelitní tv, přístroj musí být vybaven tunerem DVB-S, což mají jen vyšší modely. Tuner DVB-T (pozemní vysílače) a DVB-C (kabelovka) má každý televizor.
- internet mají opět jen vyšší modely (smart tv). To bych ale neřešil, většina tv má konektory HDMI, nebo VGA pro připojení počítače.
- připojit vnější repro lze pouze přes zesilovač, nebo aktivní repro soustavu. Lze taky dokoupit soundbar.
- do 7000,- při všech vašich požadavcích rozhodně nekoupíte.
Co se týká výběru značky, existují různé předsudky a fámy. Máme tady levnější čínský Changhong, co se vyrábí v Nymburce se 40ti měsíci záruky, nebo věhlasné značky, které jste uvedl a jsou dražší jen protože jsou jen proto, že mají pověst právě dobré a zavedené značky. I když jsou vyráběné někde v Asii. Takže výběr je jen na vás. Pro nejlepší výběr musíte znát určité parametry, v neposlední řadě taky jaké formáty je přístroj schopen přehrávat z USB. Často se lidi diví, že ten jejich film nejde. Při výběru vám určitě pomůže Heuréka v sekci LED TV, kde je slovníček pojmů, jak vybrat, aj. úplně dole.
Changhong, Orava, Telefunken, Gogen, Sencor, TLC, ECG ... to jsou všecko nové značky, o kterých nic nevím
ze smart jsem našel
nebo potom bez wifi
nedoporučované LG
to, že se ty repro z domácího kina připojují přes zesilovač vím, ale nevím do jakých konektorů v TV se připojuje on, tak aby to ta TV měla, na heurece jsem skutečně nic nenašel, z mallu jsem bral max. z 9K, jelikož tam mají akci, že s kartou je o 2k levnější a teď raďte
Pokud bych se uskromnil a vzal TV bez wifi, tak asi už 50Hz nebrat, jsou tam 100 Hz a dokonce i 200Hz, vzít rovnou full HD nebo HD ready? Docela mě mrzí výkony repro, někde píšou 2x5W až 2x20W, jenže když má 2x20W, tak zas není full HD apod. Spotřebu asi neni třeba řešit.
Z uvedených značek jsou nové jen Changhong a Gogen, možná TLC (tu neznám). Slevová karta Mall je v podstatě podfuk, dostanete splátkový úvěr, jehož úroky můžou převýšit "slevu". To už bych to rovnou vzal na splátky bez navýšení. Obnovovací frekvence je v podstatě reklamní trik, nemá zvláštní význam, to už spíše odezva, která by neměla přesáhnout 8 ms. Full HD má význam jen pokud máte HD signál, tedy ve vysílání TV zatím jen zřídka. Zřejmě jste si ty odkazy na Heuréce nepřečetl. Výkon 2 x 5 W je na ty šeptátka v přístroji až až, je to standart. Ostatně stejně chcete používat vnější repro.
Četl jsem to dobře, jen jsem větu "...aby měla alespoň 10W reproduktory..." pochopil jako 2x10 a ne 2x5 , lednici jsem měl přes cetelem se s takovouto slevou, jen jsem to musel hned zaplatit, což nebyl problém. S tím mallem to byla jen úvaha, ne jasné řešení. Večer se v tom zkusím ještě pohrabat a vybrat něco z těch odkazů. Jinak mám UPC, tak tam už nějaké HD kanály běží, táta měl minule zapnutý fotbal, kdy jsem si připadal jak na tribuně.
Když se píše výkon 10 W, myslí se tím 2 x 5 W. Jinak ještě dodávám, že nejlevněji vyberete na zboží.cz, nebo heureka.cz., ale to asi víte. Rozdíly cen u různých prodejců jsou značné...Docela mě štve, že hodně webů v popisech a parametrech uvádějí různé zbytečnosti, ale to nejdůležitější ne. Myslím tím třeba kontrast, nebo odezva.
právě, zrovna tu odezvu jsem si zatím nikde nevšimnul, navíc u každého spotřebiče aŤ už jde o TV, vysavač, myčku, pračku se uvádějí jiné údaje
Ale jo, něteré obchody tu odezvu uvádějí, asi tak půlka, nebo třetina. Právě na doporučených porovnávacích webech jsou snad všechny e-shopy, stačí věnovat tomu čas a pohledat. Hlavně si dobře promyslete na co všechno tv budete používat a pohlídat si vstupy a výstupy. Taky přehrávané formáty.
Tak jsme se rozhodli, že počkáme do Vánoc, to budou ještě slevy, tak snad na něco narazíme a třeba nám i někdo poradí něco konkrétního.
Ono je zajímavé, že u CRT se nikdy odezva neřešila a to byla uměle prodlužovaná (dosvit luminoforu), aby obrazovka neblikala a nikomu to nevadilo
Zase další reklamní finta výrobců na kterou lidi skáčou a všeználkové je v tom ještě podporujou
Takže vybíráme mezi těmito:
tak kterou a proč zrovna tu?
doplněno 18.09.15 11:31:můj argument S5100 má silnější repro a nižší spotřebu
špatný přístup k USB při připojení na zeď (viz. recenze nakupujících) bych vyřešil prodlužkou
našel jsem ji za 6578,-Kč (+34,-Kč poštovné) to si myslím je super cena
doplněno 18.09.15 13:09:někde píšou dokonce, že má i WIFI, ale nemá
Tak abych dal zpětnou vazbu jak to dopadlo ... objednal jsem si nakonec tuhle
i s prodlouženou zárukou na 5 let za necelých 12.000,- Kč, co neumí TV snad bude umět nový settopbox od UPC. Původně jsem chtěl kartu, ale UPC je už dávat nebude a pokud přestane fungovat, dá automaticky nový STB. Tak snad jsem nesáhnul vedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.