Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pokud si ze staré lednice vyndám kompresor a např. kabel, vezmou mi jí ve sběrném dvoře v Praze zdarma? Někde prý berou jen komplet lednici. Děkuji
Ničeho se nebojte, lednici bez kompresoru Vám vezmou.
Jak Vám kdokoli dokáže že jste kompresor vyndal sám a nelikvidujete jen pozůstalost po původním majiteli?
doplněno 15.09.15 13:40:Tak ji prostě nevozte do zběrného dvora, ale počkete si na sběrný kontejner někde ve Vašem okolí...
Případně odchyťte prvního bezdomovce jestli nechce lednici a třeba Vás jí zbaví.
To mi dokázat nemůžou, jen mi řeknou, že mám zaplatit za nekompletní lednici. Viz. někde vysloveně píšou např.:
Poplatek je vždy vybírán od všech osob za:
- suť a stavební materiály, zeminu, eternit
- pneumatiky
- nerozložený nábytek ( rozložený zdarma)
- rozebrané elektrozařízení- lednice bez kompresorů, apod.
Okamžitě bych se začal ptát, nejspíš zastupitelů obce, kteří o poplatku nejspíš rozhodli, proč platím při nákupu poplatek za ekologickou likvidaci.
No tak u nás s tím byl problém... vykřikoval, že si to máme odvést, že to odběratel nechce, protože právě o ten plyn (chladivo) uvnitř jde... Když se se mnou hádal 5 minut, řekl jsem mu, že to za 14 dnů hodím do kontejneru v obci a stejně to tam přivezou... Byl velmi naštván..., ale vzal to.
Jednou jsem třeba jel vozem a uviděl menší skládku pneumatik - někdo vyhodil cca 10 pneu na okraj silnice. Další týden jsem měl v plánu vyházet eko odpad, takže jsem je naložil a dovezl do eko-dvora. Problém - nelze, na jednu adresu max. 4 pneu za rok -? - Takže jsem volal tatíkovi a babičce a rozepsalo se to.
Tohle by me zajimalo v detailu, jestli si mohou takove podminky diktovat. Ale rozlisoval bych
1. zpetny odber u prodejcu elektrozarizeni
2. sbernymi dvory provozovanymi mesty
3. soukromymi firmami
Pri koupi je povinnost zaplatit dopredu za ekologickou likvidaci a drive se platilo jeste za historicky elektroodpad (PHE). V povinnem poplatku by mely byt zapocitany vsechny naklady a podle me se nikde nemluvi o tom, ze musi byt elektrozarizeni kompletni pri likvidaci. Pokud si ustrihnu privodni snuru nebo vyndam motor, tak to prece nemuze znamenat, ze uz zaplaceny poplatek za ekologickou likvidaci nejak vysumel a mam platit znova. Chapu, ze z toho ta likvidujici firma pak nema kovy, ktere dal proda, ale to je jeji vec. Odeme uz vybrali penize za likvidaci dopredu.
Tak třeba u nás to asi teda nevezmou bez kompresoru... "- elektrozařízení (pouze v kompletním stavu)"
No to je síla! Stěžovat si, protestovat atd. Pokud mi třeba přijde montér na elektro, rozebere ho a zjistí, že je neopravitelné, tak mu zaplatím aby to zase složil? Za chvilku fakt budeme platit i za obsah plic.
Pokud ti prijde domu monter na chladnicku, tak chladivo nevypusti jen tak do vzduchu jako se tak deje pri domaci likvidaci.
doplněno 16.09.15 09:38:Ale je to reakce na to, ze lednicku vam rozebranou nevemou do sberneho dvoru.
jestli to celé není tím, že provozovatel Vámi vybraného sběrného dvora není město ale nějaká soukromá firma...
odvezte to na oficiální sběrný dvůr a uvidíte že nebude problém
Tam zase píšou, že sběr platí jen pro občany s bydlištěm na Praze 4, já bydlím na Praze 12. Takže mám asi možnost jen ten sběrný dvůr v Modřanech, kde chtějí celý komplet... A k těm kontejnerům - máme tu jednou za čas kontejner na objemný komunální odpad, ale tam zase vysloveně píšou, že tam nepatří lednice, televizory atd... Tak to je v podstatě bez šance. Asi to tam budu muset odvézt komplet i s kompresorem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.