Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungují HD programy- černá obrazovka

Od: hanesz* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, mám novou televizi, kterpu jsem si ihned naladil a v seznamu kanálu jsou kromě obyčejných i kanály v HD. Obyčejné jdou normálně pustit a vše je bezproblémové.
Ovšem u zmiňovaných HD programů se mi objeví jen černá obrazovka a nejde ani zvuk. V informační liště se ale zobrazí informace o programu. Např. teď "CT1 HD- Na cestě po severním Isánu". Přece kdyby to vůbec nemělo signál, tak se ani nezobrazí nic v informační liště ne?
Děkuji za rady a snad to nějak půjde.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar
hodnocení

2x

Pokud je signál slabší, tak to klidně takto udělá. Obraz ani zvuk nejde a EPG pčitom funguje.

hodnocení

2x

HD potřebuje o něco lepší signál než SD, pokud je signál na hraně, může se stát že vše hraje kromě programů v HD.

vernon
To ale platí jen na satelitu, protože norma DVB-S2 vyžaduje nižší chybovost, ale v žádném případě u pozemního vysílání kde je všechno v DVB-T.

hanesz*
hodnocení

Dobře, ještě jednou děkuji oběma. Zkusím si trochu pohrát s anténou.

hanesz*
hodnocení

Díval jsem se na hofnoty a síla signálu 100% a kvalita signálu je 97%. Sce jsem lajk ale tohle jsou hodně vysoké hodnoty a problém by v nich být neměl. Takže to bude asi jinde.

A podporuje příjem HD? TV které nepodporují příjem HD se takto chovají.

fex

Já mám zkušenost, že když televize nepodporovala příjem(MPEG-4), tak ale šel aspon zvuk :)

fex:

Ano, to je pravda, navíc TV napíše, že formát videa nepodporuje. Nicméně jsem to zkusil jako možnost *hi*

ar

Tak pokud to ukazuje tyto hodnoty mělo by to běžet, jedině mě napadá jestli nemáte na DVB-T zesilovač a není signál "přebuzený". Ono se to potom chová tak, jako když je nedostatečný signál a hodnoty to ukazuje téměř naplno.

hanesz*
hodnocení

Co znamená "přebuzený"? A jak to popřípadě řešit?

Když je signál moc silný, tak se vstup TV tuneru přebudí a to taky není dobře, ale obávám se, že v těchto případech by to neukazovalo vysokou kvalitu signálu, alespoň mě se to tak stává a od toho tam ta indikace kvality je.

ar

Moc sinlý signál, buď zkusit signál bez zesilovače a nebo přidat útlumový článek. Máteli tam opravdu ten zesilovač.

vernon
Byla by nulová nebo jen velmi nízká kvalita signálu, síla by byla 100%.

televize
hodnocení

0x

Nejspíš ta televize neumí Mpg4 , buď z druhé ruky, nebo ležák. Dnes už snad nikdo nevyrábí TV bez dekodéru Mpg4

vernon
Šel by zvuk, jak už bylo řečeno.
jofa*

Podle mne máte televizi pouze dvb-t. Potřebijete televizi na hd programy s dvb-t2

vernon
Nesmysl, ten multiplex je v DVB-T.
jofa*

Koupil tv bez podpory mpeg4. Pokud kupoval novou, měl koupit už s dvb-t2 a do budoucna bez problémů.

doplněno 04.09.15 19:26:

Beru signál z Prahy -100 km vzdušnou čarou a HD bez problémů.

vernon
Prakticky žádná DVB-T2 televize ani žádný takový settopbox neumí h265 kompresi, ve které se bude vysílat a už se testuje ze Žižkova. Navíc, kupovat dnes něco takového se nevyplatí, vysílání v této normě v ČR je ještě daleko a přístroje strašně rychle stárnou.

kangaroo*
hodnocení

0x

Asi to bude MPEG4 a kodek H.264 tam prý nemusí jít něco nebo všechno. Co máte za TV? Možná pomůže aktualizace firmware v TV nebo SAT přijímače, pokud máte. Zkuste naladit zahraniční HD kanály (ORF HD,RTL HD,..) a výsledek bude stejný?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]