Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rozhodl jsem se přejít od O2 k Vodafone.
U Vodafone jsem podal výpověd a požádal o ČVOP kód pro přenos čísla.
Všemu bylo vyhověno, běžele 42 denní výpovědní doba, ve kterém jsem ČVOP kód poslal na Vodafone.
2.9, tedy dnes, skončila výpovědní doba, 02 mě odpojilo od sítě.
Nicméně přenos čísla u Vodfone je možný až 7.9.2015.
Nyní mám být 5 dnů bez sítě.
Na čí straně je chyba? U Vodafone mi tvrdí, že O2 nesmí odpojit od sítě, dokud není Vodafone provést převod, i když je to po výpovědní době. Navíc prý podle ČVOP čísla se určí datum, kdy budu odpojen a podle toho se zařídí Vodafone.
O2 mi zase tvrdí, že tohle je starost Vodafone, že již nejsem jejich zákazníkem.
Můžeme mi někdo poradit, jak tuhle siatuaci vyřešit? Kdo tedy udělal chybu?
Děkuji
Píšete, že jste chtěl od O2 přejít k Vodafone, a potom, že jste VF dal výpověď...
Kdy a od koho jste si vyžádal ČVOP a kdy jste je předal novému operátorovi?
Podle mne jste ČVOP měl předat VF tak, aby byl převod možný k datu ukončení smlouvy u O2.
doplněno 02.09.15 22:40:Proč je přenos u VF možná až 7. 9. (neobdržel VF něco pozdě)?
Doba, kterou VF potřebuje k přenosu, mohla běžet souběžně s výpovědní dobou u O2.
Chyba byla asi na vaší straně.Výpověd je potřeba dát asi 49 dnů před koncem smlouvy.jedni mají 42 dnů na výpověd a druzí 7 dní na přeportování čísla.
42 dnů je výpovední doba.
To jestli jsem vázan smlouvou na nějakou dobu je věc jiná.
Pokud nejsem již vázán, tak přeci nemám datum konce smlouvy. Nevím, jak bych tedy podal vypověď 49 dnů předem.
Navíc pokud jsem vázán smlouvou a dám výpověď 49 dnů před ukončením smlouvy, poběží 42 denní lhůta, zbylých 7 dní bych platit pokutu za předčasný odchod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.