Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat. hodlám si koupit fotoaparát, dnes foťák. Ale, nerozumím tomu vubec. Potřebuji něco kvalitního, co by fotilo krásně ostře. Hodlám fotit zákusky, krajinu, zvířata i lidi. Prostě aby to dokázalo vytvořit okouzlující fotku i když nejsem fotograf. Cena by se měla pohybovat okolo 15 000 kč. Výš bohužel nejdu. Neznáte někdo takový foťák pro mě?
Do této doby jsem fotila jen na mobil. Ale každý ví, mobil se nedá srovnávat s foťákem Proto bych chtěla foťák co by splňoval moje očekávání.
Nejdřív si kupte nějaké knihy nebo alespoň pár časopisů o focení. Foťák za 15 tis má stejnou kvalitu jako kompakt za tisícovku v rukách neznalého.
Pak stačí jakákoliv klasika - Nikon D5000 se dá sehnat za slušný peníz... Někdo raději Canon EOS1200D. Jako je někdo na auta z koncernu VW a někdo na Frantíky, někdo je canoňák, někdo nikoňák
Sám používám zrcadlovku Nikon, ale vám bych rozhodně doporučil kompaktní fotoaparát. Do 15 tis. se vejdete naprosto s přehledem. Při toulkách na kole zastrčím do batohu kompakt Canon Power Shot SX110, který je spolehlivý a dostačující pro amatéry. Přítelkyně používá Panasonic Lumix DMC-TZ2, který se zde již neprodává (kovové tělo) a musím uznat, že fotografie umí velmi parádní. Radím vám nějaký kompakt osvědčené značky a pokud máte ve svém okolí někoho, kdo již delší dobu aktivně fotí, dejte mu to za úkol a on již určitě poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.