Nejste přihlášen/a.
D den, prosím o radu, kde sehnat,nebo se pokusit sehnat gum, řemínky pro VHS TEC?
Napadá Vás něco? Díky za každé info.
Horní převod je cca 2x2,mm a spodní plochý šíře cca 5mm tl?
AME vypadá dobře, ale problém s měřením délky,resp průměru,že ten plochý, byl jak žvýkačka a sám od sebe se pěkně
namotal a přilepi na rolnu o větším průměru a mesel jsem ho vyřezávat -jak byl rozmacerován, nebo co,takže jsem ho musl vyřezávat po chychvalcích. Ten delší je čtverec, ale zas tak dlouhý,jak potřebuje on- taky žvejka..
Ale zkusil jsem pokus omyl- objednal a uvidíme. Tady je blbý to poštovné, které je větší než nákup. Díky. Dámj vědět.
a co servis (čištění hlav)? Servisáci jsou občas pečlivý až příliš a udělají i práci navíc. Jestli to bylo 25let jen v obýváku či někde doma a nikde se to neneslo na opravu, tak klobouk dolů za poctivý výrobek .
Já mám doma ještě cívkový magneťák tesla a řemínky jsou suché a spíš spuchřelé jako měsíční krajina, ale drží. Žádné žvejky. proto mě to zarazilo, protože kolega v práci z oblibou koupal řemínky v regumech a silikonech a pak jsem to po něm po letech opravoval a vytahoval žvejkačky
MNo- abych se přiznal. Od mládí jsem bastlil elektroniku, zesilovače
jak nf, tak později s nástupem II.programu naší TV to byly samo s sebou konvertory(takže vf ) apod.
Vyučen slaboproudakem. A v 25 jsem začal na průmce pro pracující (dálková 5 let!) a s úspěchem dokončil..
M.j. v počátcích -po vyučení v práci -údržba výrobní linky, regulace Schenck z NSR, pak také u Philipsu
montáž a údržba průmyslových roentgenů na zeminu (umějí najít 0,2g rudy v hlušině 1tuny).Cena kol 5 mil tehdy devizových . Zlato - Čelina,Mokrsko apod. Takže: Servis jsem si prováděl sám. Fakt, že pouze čištění hlav,včetnězvukové (mono), ale na mechaniku jsem si netrouf. V r. 2008 jsem raději koupil poslední výrobrk VHS recorder .
Již 6 hlavý LG, kdyby bylo třeba. A bylo. Nedávno jsem ho vytáh (nový),chtěl přehrát a obraz OK ,zvuk nic.
Jen na kazetách zaznamenaných HIFI stopou. Zkrátka po důkladném proměření IO vadný - nepřepne na analog. zvuk.
Takže se toto Asiatům nevyvedlo-myslím že Korea?IO musel být vadný již tehdy.
Vrchol byl ten, když syn mi půjčil AIWU 6 hlav také a běhá! Vnitřek, včetně mechaniky je tentýž! 1 Fabrika a různý výrobce.Ale maká a dokonce používám dálkové ovládání od LG.
Na Tecu jsem fakt nic neměnil -asi doopravdy jak píší Made in JAPAN. Tamty dva převody zatím bez problémů
Já zase stále čumím na Oravu Viktor C345 Colorku v plastovém obalu a pochvaluji si parádní ostrý obraz proti levním lcd a tu životnost přes 20 let. K tomu Settopbox Sencor, kde naráz měl obraz po 2letech kostičky a velmi slabí signál. Stačilo rozebrat a 4 nafouklé kondíky klasika 1000M a 16V. Tak jsem tam hodil na 25V a jsem zvědav, co se pokazí dále. Rádio Tesla Condor bych nikdy nevyměnil za nějaké LG a Sencory. Jednak to má hnusnej design a taky neprktická prťavá tlačítka nesmyslně poskládaná na přístroji.
Takový životopis ovšem nemám. Dosáhl jsem čerstvě 1/4 století, ale taky se zabývám elektronikou (ale spíše v autech)
Zdravím, věřím, že když změříte délku řemínků a zkusíte hledat na googlu, tak určitě vhodnou náhradu seženete. Jako originální díl si myslím, že už nikde nebudou.
originály ani nečekám, ale rád bych zprovoznil TEC, ale nevím jak googlovat i když budu vědět délku. Díky za reakci.
Škoda že už u nás nemá zastoupení firma König, měla úplně kompletní sortiment řemínků a náhrdních dílů na audio-video, ale hlavně vydávali katalog kde byly tabulky výrobců a modelů videí a patřičné rozměry řemínků. Někde ten katalog mám a když jsem jej zhlédl poprvé tak jsem docela čuměl co všechno se tam dalo najít a objednat, i nepřeberné množství mezikol a soupáčí. Ona ta firma AME je dnes taková jejich odnož.
K měření řeminků jen dodám, že lze zjistit obvod tenkým provázkem a pak spočítat průměr kruhu, nebo změřit průměr řemeniček a jejich rozteč a spočítat to z toho. Pak zvolit a objednat nejbližší menší průměr. Řemínek by měl být jen malinko napnutý aby nedocházelo k prokluzu a zase ne moc napnutý, aby nezatěžoval ložiska řemeniček a hnací motor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.