Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet v mobilu (Německo-jakou sim koupit?

Od: simvnemecku odpovědí: 1 změna:

Dobré odpoledne,

v září pojedeme na týden do Německu a řeším jakou sim kartu zakoupit pro použití v zahraničí (čistě internet).

Padla mi do oka nabídka virtuálního operátora aldi talk.

Neumím ovšem německy, tak netuším, jak složité je si aktivovat německou sim kartu. Navíc, pokud jsem to dobře pochopil, tak některé tarify z nabídky Aldi, lze použítvat pouze s usb modemem a nikoliv v mobilu. Já sice USB modem mám (jak wifi huawwi e5330, tak i USB stick Huawei E1750) - bojím se však, že to nejde provozovat v těchto modemech.

Proto bych chtěl požádat ty z vás (hlavně kamioňáky?), kteří máte s používáním internetu v mobilu (či v mobilním modemu) v Německu zkušenost, aby jste mi poradili, jak simku aktivovat + dobít (zda se dá přes internet) a jaká se nejvíc hodí na internet.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kupte si SIM od o2.
Máte k dispozici různé balíčky o různém objemu dat.
Paket S,M,L nebo XL.
U těch nižších nevím přesně,kolik MB obsahují,ale třeba L má 5 GB a XL 7,5 GB.
Pokrytí solidní,i když třeba Vodafone má lepší.Je ale dražší.
Ty balíčky jsou na měsíc,po vybrání uvedeného FUP internet zpomalí.
Aktivace je přes SMS ve tvaru INTERNETpismeno zaslanou na číslo 5667.
Pak se Vás to přes SMS zeptá,zda opravdu aktivovat.
Zadate JA INTERNETpismeno,poslat na 5667 a za chvíli startujete.
doplněno 02.09.15 09:55: Ještě cena,odspodu: 10,15,25 a XL za 35 eur
doplněno 02.09.15 11:07: Ta SMS pro aktivaci je trošku jinak formulována,jenže si zrovna nemůžu vzpomenout.V obchodě vám to napisou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]