Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení kontaktů na Li-ion baterii

Od: sonyboj* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu ohledně baterie Li-ion - 18650- 3,7V

V přijímači in-ear monitoru mám baterii zn. Ultra Fire BRC - Li-ion - 3,7V - 4200mAh viz. foto

Nevím, jaká je její skutečná kapacita, ( je to Made in China ), ale každopádně je udáváno že mi konkrétně tato vydrží v přijímači až 10 hodin provozu. To je pro mně velmi důležité. Je to přístroj z druhé ruky a tak bych si rád pořídil před sezónou náhradní baterii. Nemůžu nikde objevit baterii s nabodovanými záložkami pro pájeni , pouze s nižší udávanou kapacitou, než 4200mAh.

Tak se ptám, jestli mi někdo poradí adekvátní náhradu s nabodovanými záložkami, nebo jestli si mám koupit klasickou Li-ion baterii a napájet si tam mikropájkou drátky. Mám ale strach, abych teplem při pájení nezničil ochranný obvod na baterii.

Děkuji za Vaše rady.

Napájení kontaktů na Li-ion baterii
Napájení kontaktů na Li-ion baterii #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

v této velikosti akumulátorů (18650) je nejvyšší reálná kapacita cca 3500mAh. Víc už je nesmysl.
Celkem dobře je možné se orientovat dle hmotnosti baterie, neměla by mít méně než 40-42g.
Co se týče pájení kontaktů na baterii, tak stím nebývá problém. Stačí použít větší hrot, aby zahřátí bylo co nejkratší a vpohodě to přípájíte i doma.

gumid
hodnocení

3x

na pájení je taková kapalina (kyselina) na nikl. stačí jen orosit vatovou tyčinkou a jde to hned bez zbytečného prohřívání.

nebo nikl trochu opilovat

sonyboj*
hodnocení

Děkuji za rady, pájecí kapalinu používám, operace proběhla bez problémů, kontakty napájeny, vše funguje tak jak má.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]