Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit vypínač k subwooferu (zesilovači)

Od: punker* odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Dnes jsem si do auta chtěl napojit vypínač na zesilovač od subwooferu...napojil jsem ho na +12V co vede od autobaterie a když sem to napojil,tak se zesilovač nezapl. Změřil jsem napětí na svorkách u zesilovače a multimetr psal cca 5,5V,když jsem odpojil kabel ze svorky u zesilovače a změřil to na konci toho kabelu,tak tam bylo normálně 12,2V. Je to kolýbkovej podsvícenej vypínač. Může to být tím že mám špatnej vypínač? a jakej mám dyžtak zvolit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekl bych, že bude vypínač špatně zapojený (místo kontaktů vypínače jsi zapojil kontrolku, proto ten velký úbytek napětí při zátěži)

kamcak*
hodnocení

0x

Proč vypínač? dáš klasicky kostru - (třeba pod šroub od zámku pátých dveří) a + od baterky a další kabel od zesilovače k rádiu jako buzení aby se při vypnutí rádia vypl zesik a při zapnutí rádia zesik zapnul .

nickys
punker*
hodnocení

Jojo,přesně proto tam dávám vypínač,zesilovač zůstane zaplej i bez budícího kabelu (remote). V týdnu ho zajedu nechat opravit,ale do ty doby tam budu mít vypínač :) dal jsem jinej vypínač (větší a bez kontrolky a už to funguje).
Jinak díky za reakce :)

gusto
hodnocení

0x

Žádný. Napájení plus se připojí přes pojistku, mínus přímo na kostru. Subwoofer se zapíná jiným drátem - remote turn-on. Jen ja zajímavé, že při připojení padlo napětí ze 12 na 5,5 V i bez signálu. Pro vyrovnání proudových špiček při velkých výkonech se napájení u sobwoorerů pro auto doplňuje přídavnými kondenzátory.

Víc se dá najít v google zadáním slov car subwoofer wiring nebo connection

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]