Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si koupil nějaké kvalitnší odizolovací kleště ale nevím jaké zvolit. V ruce jsem měl kleště za 100,- které pracovaly pěkně ale jen na velkých průžezech, malé rovnou kousaly. Pak jsem měl v rukou dražší ale ty asi vlivem používání domáčkly jen na určitou mez a za ní nešly - neuchytili kabel a tak se jen nože zakously do kabelu a popotáhly ho. Koukal jsem na pár značek a celkově se na ně ptal, nejvíc mi padly do oka kleště od značky knipex, ale o tom mi bylo řečeno že je to "předražený němec "tak nevím. Proto bych byl velice rád za radu od někoho kdo měl kleště v ruce a může o nich neco říct.
tme.eu/...
tme.eu/...
tme.eu/...
Pouzivam neco obdobneho gme.cz/... / ale cina...ale spokojenost, prurez co chci odizolovat poznam tak cobyne...
My v práci používáme tyhle:
Je fakt, že málokdy je používáme na větší průřez než 1mm2. Většínou jsou to lanka 0,15, 0,2, 0,35 apod. Nicméně ty první vydržely víc než 10 let. Teď máme ty nové z odkazu, a maximální spokojenost. Nevýhoda: cena. Stojí cca 2300kč. Ty staré jsem odložil ne kvůli zdrhávání, ale ztupilo se štípací ostří, které nejde nabrousit.
mohu s klidným svědomím doporučit podobně
eoshop.cz/... - YATO nebo i JOKARI
eoshop.cz/... vyrábějí je i jiní výrobci a také i pro malé průřezy (od 0,15 do 2,5mm2); pracoval jsem s oběma typy denně dlouhou dobu...bez problémů...můžete vybírat
doplněno 30.08.15 15:12:YOKARI mívají i břity na štípaní vodičů, případně i čelisti na lisovací špičky - dutinky (pro slaněné vodiče), špičky zde
dutinky mohou být s izolací i bez izolace (bez hlavně velké průřezy - ale na ty jsou zase trochu větší jednoúčelové lisovací kleště), zde pro malé i velké průřezy; doplnil jsem odkaz na dutinky a kleště z důvodu, že u slaněných vodičů ukončení bez špiček je o ničem (pokud je někdo chce pocínovat, pak špičku nepotřebuje, ale běžné jsou lis. špičky...)
Tak tak, tady už bylo asi vše řečeno a nezbývá než souhlasit s kolegy, na odizolování jsou asi nejlepší Yato a Jokari.
Knipex dělá dost kvalitní štípačky, kombinačky apod. možná je předraženej ale za 8 let co je mám si na ně rozhodně nemohu stěžovat, naopak, obvykle s nimi štípu průřezy 4-16mm2 a jsou jako nové...
V práci mám ty jokari a na lanka jsou super, rychlá, hezky uříznou izolaci a drátky nijak nepoškodí. A už mají něco odizolováno a stále fungují jako nové
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.