Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik spotřebuje generátor při malém vytížení

Od: radecek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.Mám dieselgenerátor,který má výkon 280kW.Napětí je 400/230V a Jmenovitý proud 350kVA.Je třífázový a mě frekvenci 50Hz..potřeboval bych zjistit,kolik paliva spotřebuje když má od výrobce napsáno,že spotřeba je 73,7l/h . A tak mě zajímá,ale kolik spotřebuje za hodinu,popřípadě za minutu,když má zatížení jen 5%?Předem děkuji za odpověd.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pro výpočet je potřebný údaj výkonu a spotřeby ,zřejmě pro plný výkon.Rozdíl mezi spotřebou na volnoběh a na plný výkon,závislý na otáčkách, by se dala odvodit právě z těch otáček.Jako u auta.Když zjistím plné otáčky,a otáčky na volnoběh,bude spotřeba klesat podle nějaké křivky.Ale nejjednodušší by bylo si udělat reálný test a spotřebu měřit.Na to by stačila PET láhev a měřit čas kdy ji centrála při určitém odběru proudu spotřebuje.Tu láhev připojit na sání čerpadla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]