Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaizolovat 220V pod vodou?

Od: medvidek180® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den poradil by mi prosím někdo, jakým lepidlem (tmelem, epoxidem) bach opětovně zalil přívodní dvojlinku 220V ve filtrech v akváriích? Vrchní izolace kabelu po mnoha letech ve vodě již praskla a zbývá už jen izolace vlastních vodičů. K opravě stačí vydlabat kus původního zalití a poposunout kabel, co jde k cívce - nic jiního tam není. Ale čím to potom opět zalejt? Prosím poraďte, mám to již u všech filtrů a náklady na nové jsou nad mé možnosti a ryby nemůžu nechat pomřít. Moc a moc děkuji. Michal

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Na tyto účely jsou nejvhodnější těsnicí pásky a tmely na bázi izobutylkaučuku.

Třeba tento: ASTORbon 212

JABRAKA

hodnocení

Mockrát děkuji. Michal

styxs
hodnocení

0x
hodnocení

Také Vám moc děkuji. M.

doplněno 27.08.15 21:08:

Moc se omlouvám, ale s těmito tavnýma tyčkama pracuji a na zalití elektroniky je používám. Pokud by se jednalo o zalití celé elektroniky, tak bych si je snad i troufl použít pod vodu (ikdyž vnevím, jak by to zvládlo utěcnit přívodní vedení ikdyž sedná o žádný tlak - je to max 10cm pod hladinou), ale v tomto případě se je použít neodvážím, protože původní epoxid (nebo čím to je zalité - je to jako beton) můžu vybrousit jen kousek - k vývodům z cívky. Je v nem zalitá celá cívka a tu bych zničil a navíc mi musí nové zlití navázat na původní, které tam z skoro celé zůstane. Ale moc děkuji. Michal.

hodnocení

0x

Zalejte to starým dobrým dentakrylom: swt.sk/...

hodnocení

Děkuji, když nic jiného neseženu, tak to zkusím (nikdy jsem s ním nepracoval a už vůbec nevím, co udělá třeba po 5ti letech pod vodou). Michal

Po zmiešaní prášku s kvapalinou vznikne tekutina,ktorá sa dobre leje a zatečie všade pokiaľ sa pred ňou nevytvorí tlakom vzduchová bublina.Po vytvrdnutí to odoláva všetkému a je to niečo ako tvrdé plexiklo.Niekedy sa týmto bežne zalievali rukoväte nožov do parožia,robili sa nové rukoväte na skrutkovače,pilníky.Vždy sa leje akoby do formy lebo inak sa roztečie všade.

hodnocení

Mockrát děkuji za super odpověď. Zkusím to. Michal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]