Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat jestli se jedná o ni-Cd nebo ni-mh

Od: adam20 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jak poznám zda se jedná o článek ni-Cd nebo ni-mh? Je jenom v papírové izolaci bez nápisu. Děkuji

doplněno 27.08.15 16:21:

Vyndal jsem je z aku bloku do vrtačky (mám to do něčeho jiného) na plastu aku bloku je psané Ni-Cd, ale třeba to už někdo repasoval a dal tam Ni-mh. Jinak můžu nabíječkou u které si nejsem jist, zda je na Ni-Cd (určitě je na Ni-mh) nabíjet je? Také jsem si všiml, že je ve spod na každém článku na - , vyražené velké písmeno D. Nemůže to znamenat Cd?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A není to jedno?

doplněno 27.08.15 13:11:

Pokud je to no-name v papírovém balení, pak je to všechno jedno. Nabíjet slabým proudem přes noc a moc nezatěžovat.

Jedno to teda rozhodně není. Každý z těch aku má jiné vlastnosti a každý se hodí pro jiné použití. Nehledě na odlišný způsob nabíjení.

doplněno 27.08.15 16:26:

Ve vrtačkách bývají NiCd, jsou schopné dodat velký proud. Těžko by tam někdo dával jiné.

magdon:

Způsob nabíjení je zcela totožný a použití téměř taky, jen Ni-Cd jsou schopny dát větší maximální vybíjecí proud.

111®
hodnocení

0x

záleží na tom z čeho to je, jestli z vrtačky nebo jiného nářadí, nebo jste to koupil v krámmě ..u nářadí by mělo být napsáno co tam je minimálně na tom nážadí , a pokud je to koupené tak by to mělo být na účtence...

ony ty baterky mohou být jak normální, tak rychlonabíjecí, což se z papíru samozřejmě nepozná ale mohlo by se to odvodit od nabíječky a kapacity baterek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]