Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení trafa které má 2 výstupy

Od: digitron odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer.mám na vás takový dotaz.doma jsem našel stare trafo z rádia.to trafo ma ale dva výstupy 12v/1A.ale ka bych z toho potřeboval udělat jeden výstup 12v ale 2A.na trávu jsou na sekundární tři dráty u dvou je nakreslena taková ta vozovka jako střídavý a uprostřed je nakreslena nula.chci se zeptat mužů spojit ty dva dráty u kterých je ta vlnovka aby mi to trafo dalo tý 2A.děkuji za případné odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Ano, šlo by to paralelně, ale mám obavu, že je to vinuto tak, že vinuli, vytáhli odbočku a vinuli dále. Nelze ten střed oddělit aby tam byly dva dráty? Chce to zkusit...

Pokud to je jen odbočka tak nelze leda jen pomocí dvou diod dostat 2 A ale stejnosměrné tepavé.
Na co to bude použito.. potol lze radit přesněji

digitron
hodnocení

Dobrý den.bylo by to použito pro jiné radio.tam mi odešlo trafo ale to ná pouze dva vývody ale dávalo také 2A.klidně to může být i usmernene jak jste psaly s těma diodama

digitron
hodnocení

Takže asi je to pouze ta odbočka.protoze když změřil napětí mezi těma dráty jak jsou ty vlnovky a proti středu nemerim nic.tak to ukazuje něco přes 24v.takže to asi zapojit nepujde
111®

to se pak zapojí takto:

doplněno 25.08.15 11:00:

jo ale zapoměl jsem, že to dá jen 1A dvoucestně usměrněný zapjit by se muselo vinutí paralelně ,pokud je možno střed rozělir

Zapojení trafa které má 2 výstupy

jabraka*
hodnocení

0x

Jestliže výstup trafa má výstupní vinutí pro proud 1A,nelze z něj získat 2A ,nesnese to toto vinutí-.Tloušťka drátu.

JABRAKA

111®

lze z něj získat 2A, jelikož má 2 vinutí, ale neví se jestli půjdou zapojit paralelně, protože je vyveden střed vinutí..pokud se nepodaří paralelní zapojení, pak samozřejmě z něj 2A nejdou odebírat, on můj předchozí příspěvek není příliš šťastný..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]