Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda nemáte nějákou skušenost s nějákým multimetrem,potřebuji ho do školy,obor elektrikář,cena tak do 800kč,ale co je důležité musí umět měřit frekvenci,děkuji za tipy
je to sice silnoproud,ale prý si máme koupit multimetr,co má tyto funkce,ten poslední by mi vyhovoval akorát ten proud je to jenom do 400mA
Zdravím, co tento: voltcraft.cz/... Ve škole jsme měli na dílně Metex. Výhoda lepšího multimetru je, že si sám navolí rozsah, takže méně práce při měření, ale stejně musí člověk myslet. Ono odpálit mašinku za skoro 1 000,-Kč zabolí (ale lepší mašinka, než obsluha).
Co je to za školu, že není vybavená základními měřicími přístroji? Lze pochopit, že každý řeznický učeň má vlastní kvalitní nože, nebo že si budoucí elektrikáři na odborný výcvik nosí své vlastní lepší nářadí - elektrikářské kleštičky, svlékací (odizolovací) nebo krimpovací kleště a další. Pro základní měření si možná i elektrikáři nosí vlastní vadasku nebo levný multimetr, ale na další měření má snad škola pro výuku vlastní měřicí přístroje.
Až si kupíte DMM, bývá dobré si koupit nějaký v měkkém gumovém obalu a hlavně ještě jedny náhradní měřicí šňůry - u laciných se velmi rychle i při slabém přitlačení na hrot, hrot vylomí z plastového držátka. U elektrikářů by šňůry měly být kvalitní i s vyznačenou izolační odolností, protože některé šňůry mají psané, že jsou určené pro napětí 50 V a málokdo si toho všimne. Obvykle to nevadí, ale budoucí profíci by měli mít kvalitní a bezpečné nářadí.
Když už vlastní, tak ať za něco stojí - já jsem si ze stejného důvodu koupil tohle, tenkrát jsem za něj dal asi 2.500 Kč. Výhodou je pojistka i na 10A rozsahu (tu levné měřáky nemají, mají jen bočník a jako "pojistka"slouží samotná cesta na DPS) a blbuvzdornost (automat se postará o správný rozsah a ani připojení cca. 12 V v režimu měření odporu s ním nic neudělalo). Dá se i připojit k počítači a zaznamenávat naměřené hodnoty. A vestavěný stojánek a gumový obal taky vydrží dost, ani nevím kolikrát mi už spadnul ze stolu (ve škole ti ho může třeba někdo shodit). Jen doporučuji koupit pár náhradních pojistek. Porovnával jsem ho i se školním UT71E a přesnost je velice dobrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.