Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat pro změnu mrazák na ledničku?

Od: karlossso* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rád bych si kvůli vložení přepravek udělal z pultového mrazáku chladničku, objem kolem 250 l. Jaký vybrat termostat a na co si dát pozor. Potřebuji udržovat teplotu kolem 5 stupňů.

Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

nejlepší použít nějaký prostorový a dát ho přímo do prostoru mrazáku. Ledničkový jde taky použít,ale musí se přeštelovat.

nadeta.cz/...

doktor365:

Nechápu proč by se musel ledničkový přeštelovávat když tazatel chce ledničkovou teplotu, naopak ten co je teď aktuálně v mrazáku lze přeštelovat na jinou teplotu. Štelovacími šroubky lze posunout pracovní rozsah termostatu kamkoliv.

doktpr365*

Protože,lednička má kapiláru umístěnou na stěně výparníku a tam jsou mínusové teploty.Nějaký mrazák jsem už předělal.Když nevěříte můžete zkoušet.Jedním šroubkem se nastaví teplota a druhým diference.

Izolace se provrtá a zapění,ale musíš vědět kde je výparník,aby jsi ho neprovrtal.

To není pravidlo s tím unístěním na výparník a jak jsem psal, to může rovnou přeštelovat ten mrazákový termostat a nemusí se piplat s výměnou.

hodnocení

0x

Je to krásná myšlenka, ale jak máš zajištěno připojení spínání napájení. Chladnička má jiné řešení než mrazák a budeš muset jít do izolace.

nikdo*
hodnocení

0x

Já jsem nechtěl zasahovat do 300l. mrazáku protože tomu nerozumím, tak jsem na burze sehnal profi mrazírenský nástěnný termostat. Pravda trochu větší než jsou ty dnešní, Na kontakty jsem zapojil rovnou přívod, a spínám přímo napájecí napětí. Funguje to už asi 4 roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]