Nejste přihlášen/a.
Nemám zkušenosti s těmito tv, tak v rámci výběru nechci volit zbytečně drahý přístroj. Mám tedy následující otázky:
1. Jaký minimální jas by měla mít obrazovka, aby byla dobře použitelná při denním světle (bez přímého osvícení sluncem). Nabízejí se 200 cd, ale taky i 600 cd.
2. Doba odezvy: vím, že čím kratší, tím lepší. Ale jaký je rozumný kompromis cena/výkon? Je skutečně tento parametr důležitý? Hodně shopů jej ani neuvádí.
3. Kontrast: čím vyšší, tím lepší(?) A dále totéž co u 2.
A nakonec vám bude vadit, že u televize je dálkový ovladač, který musíte mířit maximálně z jednoho metru, dále že tv má nepoužitelné EPG, takže budete program stejně raději prohlížet v novinách a nebo že přepnutí kanálu trvá deset sekund. A tyto tři možná nejdůležitější věci se nedozvíte z žádného popisu.
vybírejte očima a ne podle tabulek. Jděte do nějakého většího televizního obchodu a dobře se dívejte.
1, jas by neměl by být příliš silný.
2, doba odezvy u nových televizí nemá na nic vliv. Rozdíl nepoznáte.
3, pro kontrast platí totéž co pro jas.
V poslední době jsme kupovali televize rovnou tři a jas a kontrast jsme vůbec neřešili. Nechali jsme původní nastavení tak jak bylo. Neměli jsme důvod ho nějak měnit.
Ale hlavně bych vám doporučil vybrat lepší značku a ne nějakou rychlokvašku. (Gogen atd)
V obchodě mají všecky parametry nastavené na maximu, když jsem to (Samsung) večer rozsvítil, nedalo se to v přítmí očima pobrat a ukazatel odběru byl na 100%; jas, kontrast i barvy jsem musel trochu ubrat, teď ukazuje okolo 80% a obraz bezva. Rezervu na denní světlo tedy určitě mít budete.
v prodejnách mají často nastavený běh TV na blue ray záznam a to pak je každá tv se supr obrazem, ikdyž malé rozdíly tam jsou podle jejich výbavy. Nemyslím si, že když se Vám TV bude v prodejně zamlouvat bude to tak i doma, ale pokud máte HD setalit nebo HD kabelovku tak máte velkou výhodu.
Parametry na které se dotazujete jsou téměř všude podobné. To bych vůbec při nákupu neřešil. Pokud nemáte příjem v HD, tak tam bych zaměřil svoji pozornost. Také jsou tu časté dotazy na připojení sluchátek, domácího kina a diví se, že ta či ona tv nemá ty a ty vstupy/výstupy. Před nákupem tv ověřte co budete potřebovat či plánovat do budoucna.
Rozhodně nesouhlasím s tím, že parametry jsou si podobné. Jsou tv s odezvou i pod 4 ms a taky 18 ms, o kontrastu a jasu nemluvě. To jsou propastné rozdíly a ať mi nikdo netvrdí, že je to jedno, jak už bylo dříve psáno. HD neřeším a o ostatním mám zcela jasno, včetně požadovaných vstupů a výstupů. Je mi líto, ale ještě nikdo mi na mé otázky neodpověděl. To si jako mám koupit ten nejlacinější Changhong a budu spokojený? Druhá věc je renomé značky, ale to taky neřeším...
Tak proč si nekoupíte tv podle vašich parametrů které potřebujete, když vite jak to je u LCD. A myslíte, že nějaký velký kontrast je přínosem, to samé jas? Nejlépe s odezvou jsou plazmy.
Právě že nevím jaké je koukání na ledky a nevím jaké parametry jsou uspokojivé! Jakoby si nikdo nepřečetl zcela jasně mnou položené otázky
Každá značka má nějakou výrobní řadu, kterou vybaví horším či lepším panelem a nějakými funkcemi. Půlka z parametrů je papírová pro spotřebitele, druhou můžete špatně nastavit a tudíž je nevyužijete. Mám osobní zkušenost, že na nejvyšší řadě sharp jsem měl pocit horšího obrazu, než na základní řadě philips. Ta ale byla menší a díval jsem se z větší vzdálenosti. Značka a neznačka se od sebe v zásadě neliší, neznačka by mohla být poruchovější, z poddimenzovaných komponent, s nedostupným servisem. Ale značka poruchu stejně nemůže vyloučit a oprava je dražší. Takže se započítáním pořizovací ceny je to jen o pocitu, co mám v obýváku. Proto je podle mého názoru kouknout se v prodejně, kde mají naladěný signál z TV a zkusit si to sám vyladit. Milisekundy by možná mohly být vidět, jas a kontrast bych neřešil, doma to nastavíte tlumeně, jinak se na to stejně nedá koukat. Pokud nejste schopen televizi dobře naladit, včetně vyvážení barev pro různé druhy filmů, spokojíte se s jedním nastavením, nemá cenu přeplácet, pokud by vám levnější stačilo. Stačí?
Díky viliku, určitě nejlepší odpověď! Doufal jsem v odpověď typu "mám ty a ty parametry a jsem spokojen" Takže zvolím nižší kompromis, jen si nejsem jistý v tom jasu. Pokud se na to bude dát koukat i ve dne, klidně koupím i Changhong.
Je víc druhů panelů, jeden má lepší černou, dobrý do tmy večer, druhý bude spíš šedý, ale ve dne kontrastnější. Další problém by mohl být cloud, kdy není podsvícení rovnoměrné a třeba jeden roh je světlejší. To je nejvíc vidět při černé. Tohle je ale spíš kus od kusu, takže vyzkoušet. Pak plynulost při rychlých pohybech, neměl by se obraz sekat. Dál si projděte menu, jestli se vám líbí EPG, to už tu taky bylo napsáno. A přeci jen se přimlouvám trochu za značku, Samsung, Sony, Panasonic, ať si pak nevyčítáte případný problém.
Máte už nějaké kandidáty?Já mám třeba Panasonic 50AS650E, který má IPS panel. ve dne je obraz perfektní, ale obecná nevýhoda IPS panelu je horší černá, to jde vidět v noci při nočních scénách a ve tmě. Na druhou stranu pozorovací úhel je perfektní.
Pokud na TV nebude hrát hry, tak se odezvou nemá cenu moc zabývat - koupit standard. Zajděte si so elektra a at vám prodavač pustí na konkréntí TV nějaký obyčejný signál v "normálním" nastavení. Pak uvidíte, která se Vám líbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.