Nejste přihlášen/a.
Dám si do botníku dolů za mřížku malou LED pásku (cca 90 cm) s malou svítivostí, která bude trvale svítit - bude trafem napojená do zásuvky.
Mřížka bude vyndavací, v případě nutnosti tedy se k pásce dostanu.
Funkcí LED pásky bude mírně nasvětlovat předsíň, protože v noci je tu tma jako v pytli, aby se člověk nepřizabil a nenarážel do botníku a do klik u dveří (předíň je hodně malinká a úzká), bude tedy zespodu mírně osvětlována podlaha, což bohatě stačí a úkol to splní.
Přemýšlím ale nad životností, když bude opravdu svítit nonstop, jak dlouho může vydržet?
takovou led pásku jsem koupil, připlatil jsem si za voděodolnou, aby se tak snadno nezničila např otěrem. To zvýšení ceny je zanedbatelné. Deklarovaná výdrž: Lifetime: More than 50,000Hours
Je na ní super, že barva i intenzita lze nastavit a pokud vypadne proud, znovu naskočí a pamatuje si poslední nastavení
Na schodišti mám ledky, které svítí skoro celý rok nonstop celý den, všechny v součtu mají odběr asi 10W. Svítí už skoro 10 let... asi tak
Já mám zatím dobrou zkušenost s LED pásky s čipy 5050. Pokud má pásek životnost 50 000 hodin a bude svítí nonstop, tak:
50 000 / (365*24) = 5,7 let
Pravděpodobně některé pásky vydží více a některé méně.
doplněno 20.08.15 13:19:PS: Já jsem si raději připlatil do obýváku na osvětlení kamene, nechtěl jsem úplně tu nejlepvnější variantu..
Lze doporučit nějakou konkrétní značku, spolehlivý eshop, nebo je to jedno? Nerad bych koupil nějaký čínský šunt.
Ono to bude schované pod botníkem a navíc ještě za mříží, takže to nebude vidět, čili je mi jedno, jestli to bude ošklivé. Důležitá je ta životnost, jelikož mi to bude svítit nonstop bez možnosti to vypnout.
Dneska už kvalitní LED pásky těžko seženete. Brácha je dost montuje a vždy je radši, když si je koupí zákazník. I dražší typy vydrží třeba rok, dva a už je vidět, jak některé slábnou. U LED žárovek je to trochu lepší
Dneska se vyrábí nebo montuje všechno v číně, i iPhone za 20 000. Takže všecko jsou vlasntně čísnké šunty. Já mám zkušneost s eshopem ledbeast.cz, poradil mi jej někdo tady a ochotně mi poradili a všechno.
I ten LED pásek po rozbalení vypadá rozhodně lépe, než ten za 300 barevný s ovladačem, co je vidět na obrázku nahoře. Ten mám totiž taky doma.
Já jsem někde psal, že jsem koupil prémiové zboží? Pásek vypadá lépe = kvalitněji, je to dost dobře možníá způsobené jiným typem diod.
Jen jsem potvrdil názor, že dnes je všechno z číny a jen sem přidal referenci na e-shop, se kterým mám dobrou zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.