Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj+ solar. regulátor

Od: bylg odpovědí: 3 změna:

potřebuju vyřešit nabíjení akumulátoru když nesvítí slunce z DS. přemýšlel jem koupit napájecí zdroj 15V zbozi.cz/... a připojit ho na solární regulátor např. nejlevnejsiautobaterie.cz/... nebo zjtronic.cz/...

pujde to zapojit a hlavně fungovat bez další elektroniky, prostě by jsem připojil aku k regulátoru a pak zdroj na vstup z panelu.

Nechce se mi kupovat drahá nabíječka, kde se ani nedá nastavit konečné napětí baterie a tohle by jsem mohl využívat i na více místech.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mělo by to fungovat, regulátoru je jedno, jestli půjde napětí z panelu nebo jiného zdroje.

hodnocení

0x

Ano lze, jen pokud to dáš přímo na vstup panelů bez diody, tak ti půjde proud i do článků v solárním panelu... Ty se pak ohřívají a může se snížit výkon jednotlivých článků... Takže dát ještě schottkyho diodu na přivod od panelu.

hodnocení

0x

A proč tam je ten solár a akumulátor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]