Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit s výběrem vhodného dotykáče pro staršího člověka.
Problém bude v ovládání a velikosti. Senior zatím používal jen klasický mobil a taky rozměr bude důležitý (měl malou mini Nokii). Důvod pořízení je multimediální využití, aby dotyčný nemusel tahat sebou počítač a doma zase nemusel zapínat PC pro každou blbost. Takže přehrávání hudby, fotky a videa, využití GPS navigace, surfování na Internetu, pošta , Skype a VoIP. Takže nějaký spolehlivý bez zamrzání (1GB RAM a více) slušná výdrž na baterku a hlavně snadně pochopitelné prostředí ovládání pro staršího člověka, který potřebuje snadné ovládání bez bloudění a tápání v ovládání. Cena 2-3000Kč. Díky za tipy.
A jste si jistý, že onen "starší" člověk o něco takového stojí? Moje známá dostala před rokem k narozeninám "chytrý" dotykový telefon, od té doby ho má v šuplíku a používá starou Nokii (ještě s monochromatickým displejem). Mně je něco přes 60, mám úplně pitomý tlačítkový Erixon, který umí telefonovat a posílat SMS. Občas využiju diář, budík, a foťák (když už tam je, ale obešel bych se bez něj). Internet jsem si na něm nechal hned po koupi komplet zablokovat, několik různých dalších funkcí nepoužívám a spíš mi v mobilu překáží. Přehrávání hudby, surfování na Internetu, pošta , Skype a VoIP mě absolutně nezajímá. Možná bych využil tu navigaci. Tenhle telefon jsem dost pracně sháněl a o jiný nestojím. Takže než něco koupíte, radši se dotyčného zeptejte.
V mobilech se nevyznám, s tím neporadím. Ale neuvažovali jste i o tabletu? Záleží na tom, kde a jak chce ten senior multimediální být. Kdyby měl pořád tahat mobil i tablet, byla by to samozřejmě blbost. Ale doma si pustit internet nebo na chalupě ukazovat sousedům fotky apod., na to je tablet mnohem lepší. Jednak je na něj vidět a jednak se lépe ovládá (protože je všechno větší). Ale ve vlaku si internet nepustí (nebo to jde? nevím).
Noo,mě je 70let a pro prohlížení videa,internetu mám rok starý ZTE V967s. A ven mám mrnavou Nokia 630DS...K porovnání OS a zatím Android má pružnější app...Záleží na tom,jestli milý duchodce CHCE...Já chtěl zápasit s PC,naučil se leccos jako cvičená opice,i proklikat se fn 8 na obnovu či opravu notasu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.