Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor se hřeje a lítají jiskry

Od: erikl odpovědí: 7 změna:
Ahoj,tak jsem rozchodil šlehač eta 0042,promazal jsem ho a jde dobře,ale najednou začali blejskat uhliky a hrozně se zahřívá čím to je? :(
výtka
Upozornění od sys clayman 17. 08. 2015 18:11:40
Navazuje na: poradte.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Toci se motor spravnym smerem? Jsou uhliky a komutator mechanicky v poradku a drzak uhliku spravne upevnen?

hodnocení

0x

Ahoj,máme doma uplně stejný šlehač.Nejprvé zkus se podívat na uhlíky,jestli nejsou sjetí.Vylešti si komutátor a starým kartáčkem na zuby,nebo štětkou si vyčisti drážky v komutátoru.Když to nepomůže,vyměn Kondenzátor TC259.

erikl
hodnocení

Ano vše je v pořádku ale z motor jde divný smrad

čím si ho mazal? kamarád maže WD40, ale pak ho řádně vytře do sucha...

erikl
hodnocení

Mazal vazelinou a ložiska olejem pp80

Tak to se ani nedívím že to smrdí,když mažeš ložiska převodovím olejem,Já mažu ložiska silikonovím olejem nebo víceúčelové lithné plastické mazivo.A žádný smrad není.

erikl
hodnocení

Tak dal jsem tam wd40 ale stejně se hrozně zahrívá a smrdí motor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]