Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostreni u CANON 700D a videa

Od: jakycanon odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

mam ted 600d a jsem dost nespokojen s otrenim u videa, kdy je prakticky pouzitelne pouze manualni ostreni. Kdyz chci ostrit automaticky, nepouzivaji se snimace, ale ostrost se vyhodnucuje z obrazu v liveview a timpadem to ostreni je dost tragicky pomale a casto to preostri, takze ostri nekolikrat sem a tam, nez se "chytne". To je u videa hodne rusive. navic, vypozoroval jsem, ze se odcloni objektiv? takze se scena na okamzik zesvetli, to uz je uplne na nic.

koukal jsem proto na EOS 650 a 700d, ktere by uz mely umet ostrit i v rezimu liveview. Chci se ale zeptat, zda to resi i ten problem s tim odclonenim? a jaky je rozdil u ostreni mezi 700d a 70d, kde se uvadi, ze ma 70d uplne prepracovane ostreni?

Ma tedy vubec smysl, prechazet z 600d na 700d, nebo to ostreni zase bude "takove nejake nijake"?

Poridil jsem si STM objektiv, ktery ostri krasne potichu, ale tohle porad dost kazi vysledny dojem.

Diky moc za radu,

P.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hos
hodnocení

0x

Víte sedmistovka patří k sotva k průměru. Navíc to je foťák, ne videokamera. Canon u svých foťáků nikdy neměl video jako prioritu - spíše jako doplněk. Zrovna ostření videa byla bída i u řady G. Pokud se chcete dopátrat nějaké pomoci, spíš ehldejte na fotografovani.cz/... digiarena.e15.cz/... fotoroman.cz/... digineff.cz/... Poraďte není speciálka na foto.

hodnocení

0x

Tak to dopadá, když si někdo koupí foťák a chce točit video *haha*

Když už tak jste si měl koupit něco od Sony, jejich nástupce zrcadlovek má točení videa a liveview zajištěno zcela stejným způsobem ostření jak to zrcadlovky mají. Ostatně i stará řada která video neměla tak měla liveview řešeno tak unikátním způsobem, že nebyl problém.

Ono je zajímavé, že firma Canon, která vyvinula systém ostření u zrcadlovek už v dobách filmu a všichni to od ní převzali jako nejspolehlivější systém tak v digitálech jim to nějak pokulhává...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]