Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrá GPS v mobilu

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, máte někdo tip na mobil s nějakou kvalitnější GPSkou? chci mobil využívat na cestách jako navigaci. Jde mi tak nějak v kostce o značku mobilu jaký ano a jakému se raději vyhnout. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jde Vám o GPS modul, nebo o GPS software?

Protože Váš dotaz není moc srozumitelný..SW pro navigaci je pouze Vaše věc.., jakou si zaplatíte a nainstalujete (případně freeware).

hodnocení

Špatně jsem se vyjádřil, samozřejmě mi jde o GPS modul.

ho
hodnocení

0x

Mobil neumí plnohodnotně nahradit běžnou navigaci. Kupte si navigaci za 3-4 tis, s doživotní aktualizací map a máte klid.

Proč by neuměl? Umí velmi dobře. Hlavně otázka se netýká navigace, ale GPS modulu.
ho

Je mi jedno, čeho se týká otázka. Sděluji svůj názor na mobilní navigace.

hodnocení

Navigaci nechci, kdybych jí chtěl neptám se na mobil. Já chci navigaci v mobilním telefonu. Jinak je mi jasné, že asi navigace v klasické navigace bude lepší než v mobilu.

ho

Takže, navigace v mobilu se liší jen tím, kterou aplikaci (navigaci) si do toho mobilu stáhnete. Zda zdarma např. Be-on-Road či Here u WP nebo placenou např. TT. Telefon v tom hraje roli co do přehřívání, výdrže baterie, čitelnosti displeje na slunci atd. Tedy mobil vám stačí ten z Globusu nebo Tesca. A zase jde o operační systém mobilu. Stejná navigace (aplikace) je jinak funkční v Androidu, WinPhonu nebo v jablečných produktech.

Není pravda, mobily s určitými řadami procesorů MediaTek byly proslulé mizernou GPS, kdy fix trval několik minut, často ztrácela signál a v zástavbě byl celkově s příjmem problém. Proto bych se celkově procesorům MediaTek vyhnul. Mám mobil s procesorem Qualcomm a GPS fičí krásně, fix do několika sekund a vypadne max v tunelu.
Mobil umi nyni bezne nahradit gps navigaci. V dnesni dobe umi bezne jak gps global tak ruskou glonass. Takze je o dost lepsi nez normalni gps navigace. Vice moznosti softwaru a samozrejme s internetem live trafic , coz dokaze usetrit pekne cas. Nepocitam no name cinske mobily s mtk s nepresbou gpsjedina chyba vznika kdy na mobil pari slunko a mpbil se ohreje tak , ze nenabiji :) a to se mi stava i s klimou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]