Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na reklamaci

Od: pepajzn* odpovědí: 9 změna:

Ahoj.Prosím o radu jak se dá vyhrát reklamace.Stalo se,ž dcera vylomila nabíjecí konektor v tabletu.Toto bylo v záruce opraveno,ale stala se věc jiná a to,že když se tablet vrátil z opravy dcera zapoměla vstupní heslo a tak se tablet nepoužíval a jen ležel v originální krabici.asi po sedmi měsících už bohužel nešel ani zapnout a já se teď přu o to,že když je tablet uvnitř zokxidovaný,že na tom nemám žádnou vinu.Poraďte někdo prosím.Předem díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a Vy máte jistotu, že tablet je uvnitř zoxidovaný? Neležel sedm měsíců ve více vlhkém prostředí? Abych pravdu řekl, tak jsem překvapen, že se Vám povedla ta první reklamace způsobená nevhodnou obsluhou (mechanická závada). Patrně jste neuvedl všechny informace, tak se doplňte. Zdravím!

doplněno 12.08.15 11:54:

No, nebylo jasné, zda tu oxidaci máte potvrzenou od servisu nebo si to pouze myslíte.

Já bych řekl, že je zoxidovaný maximálně vypínač na tabletu. Proč k tomu došlo nemohu vědět - nevím, kde byl tablet skladován a při jaké teplotě.

doplněno 12.08.15 11:59:

Nyní jste doplnil fotky. Možná je to způsobeno baterkou. Ale, to by mohl servis poznat.

pepajzn*
hodnocení

bydlíme v paneláku a na vhkost si neztěžujem tablet byl celou dobu hlavně taky z důvodu nedostatku místa v originální krabici a na ní není známka jakéhokoliv namočení

pepajzn*
hodnocení

no právě to je to co nechápu jediné co vím,tak při první opravě byl přiájen nebo jinak připevněn nabíjecí konektor k základní desce a tehdy se nikdo o jakékoliv oxidaci nezmínil a přitom byl rozdělaný typuju úplně stejně jako je teď na fotkách

johnys2000*
hodnocení

0x

Škoda že jste nešel za výrobcem hned když se do tabletu nešlo dostat. Takhle oni to vezmou tak že s tabletem se mohlo stát milion věcí. Nejlepší by bylo jim nějak dokázat že tablet je uvnitř opravdu zoxidovaný. např. ho rozebrat ale to opravdu nevím zda vezmou eklamaci rozebraného tabletu :( .

pepajzn*
hodnocení

uvedl jsem vše tak jak bylo .reklamace proběhla v prosinci a jediné co mě napadá jak se mohla vlhkost dostat dovnitř je ta že po přesunu z tepla do zimy a opačně se prostě uvnitř vysrážela vlhkost a díky tomu potom začal oxidovat

Jak na reklamaci
Jak na reklamaci #2

No, to co je na horním snímku mi jako oxidace od vysrážené vlhkosti nepřipadá, krom toho by vysrážená vlhkost musela zabít můj NTB už asi tak 500x. Spíš bych řekl, že tam ukápla nějaká agresivní kapalina, která v pohodě vyschla, ale její chemické účinky přetrvaly: Limonáda, hodně agresivní pot nebo bůhvíco jiného. Obdobně vypadaly vnitřnosti řídícího systému soustruhu, do kterého soudruzi v Mongolsku jako záložní zdroj narvali zinko-uhlíkové články a jako prémii ho bez konzervace poslali přes moře. Elektrolyt z baterií i slané ovzduší udělaly svoje (to jen na okraj).

Podle mého nemáte s reklamací šanci: Uhrajou to na nevhodné skladování. O tom, jak lze pořídit fotku vnitřku přístroje bez porušení záruky radši mluvit nebudu...

hodnocení

0x

Dobrý den, už ta první uznaná reklamace, byla od prodejce dost vstřícná, protože jste závadu způsobili sami a teď to zkoušíte podruhé. Když píšete, že po sedmi měsících už ani nešel zapnout, znamená to, že po vrácení z opravy, zapnout šel. Sedm měsíců skladování někde v krabici, je dlouhá doba. Zřejmě jste tablet neměli ve vhodném prostředí.

Pokud trváte na tom, že jste nepochybili, můžete si nechat vyhotovit posudek od znalce a pokud by to prodejci nestačilo (pokud by posudek vůbec vyzněl ve Váš prospěch) , pak se obrátit na soud. Obojí stojí čas a peníze a výsledek ve Vašem případě nejistý.

(Věc, kterou chci reklamovat, bych nerozebírala. Bála bych se, že případně poškodím nějakou pečeť, díky jejímu porušení, mi reklamaci automaticky zamítnou.)

rv*
hodnocení

0x

Třeba máte "jen"totálně vybitou baterku. Chtělo by to 1/ ověřit, jestli při připojení nabíječky teče nějaký nabíjecí proud a jestli ne, tak 2/ dobít trochu (5 minut) baterku externím zdrojem proudem do 1A a pak změřit napětí a dobíjet v nabíječce.

Konektor je asi mikro USB, proud se dá měřit třeba aliexpress.com/...

hodnocení

0x

To, že je tablet nebo mobil vevnitř zoxidovaný je oblíbená výmluva / neuznání reklamace našich úplně "skvělých" servisů. To, že vám vyměnili vylomený konektor, nevidím jako vstřícný krok servisu, protože jste si to zavinila sama, to je totiž běžný problém, který by měly servisy řešit v rámci záruky bez řečí, protože je to konstrukční problém 75% těchto výrobků. Pokud ležel tablet tak dlouho nečinně, je potřeba být trpělivý při jeho znovunabití, pravděpodobně se akumulátor v tabletu díky tak dlouhé době poněkud podvybil a v tomto stavu se nezačne okamžitě nabíjet. Dejte mu čas a nechte jej třeba celý den na nabíječce a pak se uvidí, zdali je vadný tablet, nebo byl jen podvybitý akumulátor díky mnohaměsíčnímu zahálení ;)

doplněno 12.08.15 12:15:

rv mě předběhl, ale není nutné v těchto případech akumulátor nebíjet externě, prostě stačí tablet nechat na nabíječce co nejdéle. V tomto stavu nabíjecí obvody zcela malinkým proudem akumulátor oživí a jakmile bude v pohodě začna se sám nabíjet zcela normálně, takže znovu opakuji - trpělivost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]