Nejste přihlášen/a.
Dobrý,mám pár otázek.Dá se u tesly nzc 130 vymenit za krystalickou přenosku dynamická?má nzc 150 a 160 dynamickou?a nzc 710 má jakou?jaký je rozdíl mezi nzc 130 a 131,150 a 160?a co by jste mi doporučili?dekuji
NZC 130 je stereogramo výroby Tesla Litovel.Má třírychlostní chassis s piezokrystalovou přenoskou VK 4302.Z toho vyplývá,že nelze použít MGD přenosku z hlediska elektronického(nutný předzesilovač)i mechanického,je nutné jiné nastavení přítlaku.Od NZC 141 je možné použití MGD přenosky.
JABRAKA
Jen doplním pana jabraku, nejde jen o korekční předzesilovač, který musí zesílit podstatně menší signál z magnetodynamické přenosky a frekvenčně jej zkorigovat, neboť magnetodynamická přenoska má menší signál v nízkých kmitočtech, nejde jen o to že je potřeba vyvážit ramínko na menší sílu na hrot přenosky, jde taky o to, že ramínko určené pro krystalové / piezokeramické přenosky nemá dostatečně nízké tření v uložení a není vybaveno antiskatingem, ale to už jsem zmiňoval jinde.
Jofa,to jsem potřeboval vědět,a u te 130 a 131 je ta výkonější,že?líbí se mi práve 130,160,710,dají se u nich vyměnit přenosky?aby tam byly dynamické?jestli ne,tak těch nzc s dynamickou moc není,420,431,160
Jednou jsem si krystalovou přenosku vyměňoval za magnetodynamickou. Vyměňil celé ráménko, protože tam je jiná síla(stavitelná) přítlaku.a udělal předzesilovač pro mag.dyn. přenosku. To je už min.30 let nazpět a co to bylo za typ gramce si už nepamatuji. Vím, že jsem tam hodil celý nový zesilovač s IO 2020. Detaily fakt už nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.