Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám Nokii 5200 a mám dotaz,jestli se může použít karta microSD 2GB od jakéhokoli výrobce?Děkuji za odpověď.
V zásadě ano - SD (microSD) už nejsou žádnou novinkou, takže se karty jednotlivých výrobců významně neliší
doplněno 05.02.13 13:26:Mám - pokud si dokážu uvědomit, taky Kingston, pak Toshiba, Canon - kromě jedné snad ani jedna nemá trvalé umístění v jednom přístroji a nezaznamenal jsem při jejich střídání žádný problém.
Předpokládám totéž co Mowla,ale u své N3110C (asi 4 roky z5) bylo psáno že se může stát že od některých výrobců karty nemusí fungovat.Ale beru to tak,že výrobce si chtěl tímto získat potenciálního kupce svého zboží!I
Osobně mám jen jednu kartu Nokia-128mb-tu mi nechali po opravě mobilu v záruce-servis ji zapomněl,jinak používám všechny Kingston!
doplněno 05.02.13 13:00:Ještě jsem si vzpomněl-dcera v N5200 měla taky onu mmc zn Kingston!
Zrovna pred par dny jsem kupovel microSD do sve superlevne Nokie C1-01, coz je ten nejlevnejsi a nejjednodussi mobil, ktery se tady dal koupit. Napriklad umi fotky jen ve VGA rozliseni (640x480), "video" snad jen 320x240 . Zadny Wi-Fi, 3G, touchscreen, Android, ...
Taky jsem mel v manualu napsano, ze se mam ujistit, ze vybrana pametova karta je certifikovana Nokii pro pouziti v mem mobilu, ale nikde jsem nenasel ten seznam schvalenych vyrobcu a vyrobku, tak jsem prohledl stranky mistnich kramu s pocitacema, vybral tu nejlevnejsi kartu (ADATA, 16GB, Class10 za asi 250,-) a funguje zatim jak z praku. Udelal jsem za tech par dni asi 100 fotek a asi 10 videi po cca 15 sekundach. Celkem asi 50MB dat. Mobil hlasi 15.0GB celkovou kapacitu, ale kdo vi, jak to pocita. Vsiml jsem si, ze mobil tam vytvoril nejake cache adresare.
Abych to shrnul, tak myslim, ze asi budou fungovat vsechny karty. Jen bych se asi ujistil, ze je dost rychla na to, co ten mobil umi vychrlit. Class4 snad zvlada video v SD, takze jestli napr. tvuj mobil umi neco lepsiho, tak jit do Class6 nebo Class10. Cenove je to uplne minimalni rozdil.
Jako perlu uvedu, ze v jednom velkem retezci jsem videl microSD karty za ceny asi o 250% vyssi a dokonce jsem zahledl i Class2 (!) 4GB kartu, ktera byla snad za stejnou cenu (nebo mozna i drazsi), nez ta moje 16GB/Class10.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.