Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit vytečení baterky

Od: ooop odpovědí: 5 změna:

Ahoj, existuje typ tužkové baterie, prostě klasika do rádia, tužkové baterie, která nevytéká?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zabránit se dá tak, že se nenechávají v přístroji neúměrně dlouho a co se týče alkalických i ty jsem viděl vytéci...

jabraka*

Chemické zdroje jsou typické tím,že po dlouhé době chemicky reagují.Tedy i když už dávno proud neprodukují,chemické reakce probíhají dále.Pokud tedy článek vyměníte ihned,když přestane fungovat,"nevyteče" žádný typ.

JABRAKA

09.08.15 15:27
hodnocení

0x
Alkalická

hodnocení

0x

Hmm ,já už asi 20 roků neviděl vytéci článek.ani tužkovku ,ani mikrotužkovou.Jiné nepoužívám.Naposledy jsem viděl vytéci ještě 4,5V plochou, ale to bylo ještě v 80 letech!

Ale bez ohledu zda.li soudobé ještě dokážou či nedokážou vytéci,je lepší tomu předejít včasnou výměnou!

gwmapm
hodnocení

0x
Mně jednou vytekla normální dobijeci baterie aa, asi den po dobiti. Jen tak, ani nebyla v žádném spotrebici. Takže pochybuju, ze existuje nějaká 100% prevence.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]