Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí zdroj obrazu

Od: ondra97* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dostala se ke mě Full HD tv na které vše funguje jen obraz má kvalitu tak 480p. Obrazovka je v pohodě není nikde ťuklá nebo něco podobného. Nedalo mi to a tak jsem tv rozdělal a podíval se jestli není někde špatný kontakt nebo jestli není spálená nějaká součástka, bohužel nic okem viditelné jsem nenašel. A tak jsem přemýšlel jestli by se třeba nedal do tv obraz "dostat" z jiného externího zdroje - použít jí jen jako obrazovku a obraz nějak "tahat" přes Raspberry Pi. Ale po dalším zvážení jsem došel k názoru že pokud bych chtěl použít všechen ostatní HW tv jako DVB-T a ostatní tak by to mohl být problém. Předpokládám že problém bude "jen" ve finálním zpracování obrazu .Neměl by někdo nějakou radu nebo podobnou zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak by mohla ťuklá obrazovka nebo spálená součástka ovlivnit zpracování obrazu ohledně rozlišení? *haha*

Podporuje tuner příjem v HD? Chytáš program vysílaný v HD? Napoj notebook pomocí DVI, HDMI, nebo VGA kabelu, podle toho co má TV a notebook k dispozici a zkontroluj si co zvládne zobrazit.

ondra97*
hodnocení

ťuklá obrazovka by mohla způsobit to že by byl obraz s proužky nebo by "vytekal" a kdyby byla vadná součástka třeba na dekódovacím segmentu tak ty to mohlo způsobit to že by se obraz rozkódoval, ale mohli by chybět nějaké data - změna obrazu nebo tak. Kabel kterým bych mohl spojit notebook a tv nemám, a ta televize se ke mě dostala právě kvůli tomu že už HD nezobrazí. HD jsem měl puštěné - s chytáním nebo příjmáním problém nebyl.

Nic ve zlém, ale ťuknout obrazovku tak aby po celé své aktivní ploše zobrazovala v částečném rozlišení než je plné by nedokázal ani kouzelník. A jakékoliv jiné rozlišení než je fyzické rozlišení zobrazovacího panelu musí obvody TV přepočítat, takže případná závada v obvodech "dekódování" by přineslo spíš opačné problémy, že HD televize není schopna zobrazit videosignál s menším rozlišením.

Takže chceš tvrdit, že HD jsi měl puštěné a s přijímáním není problém, jen obraz se jeví jako 480p?

ondra97*
hodnocení

Ano, díval jsem se na přenos který byl v HD. Jen ten obraz je problém.

Mě to příjde hodně zvláštní, zatím zde nepadlo jaký je to model TV. Na TV by mělo jít někde v info o vysílání zjistit v jakém rozlišení je obraz reprodukován, to že by TV měla závadu takového rázu, žeby sama od sebe downsamplovala HD vysílání na nižší rozlišení a pak by jej zase převáděla na to aby to byl schopný zobrazit HD zobrazovací panel a to vše jako závada, mi příjde hodně krkolomné ;)

ondra97*
hodnocení

Jde o tevevizor AOC LE22K097

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]