Nejste přihlášen/a.
zdravim vsechny, mam pracku Bosch maxx 4. Ted zacala blbnout tak, ze na zacatku programu napusti vodu, ve chvili, kdy ma tocit bubnem a machat, tak jen vysle jakoby sekundovy impulz, kdy se buben 3x otoci a pak je klid, toto zopakuje asi jeste 3x a pak bez chyby ukonci program. uhliky jsou nove. Diky vsem za tipy
A to dělá na všech programech praní? O který typ pračky se jedná? Bosch maxx 4 - těch je hódně typů
doplněno 10.08.15 10:33: Prošel jsem diskuse a rady, stejná závada se opakuje i u jiných modelů praček (kde je motor s uhlíky), v 99% případů to bylo motorem - uhlíky. Třeba tady "Priznám sa aj to, že keby mi nejaký opravár povedal, že je to problém motora a uhlíkov, neveril by som mu to. Pretože aj po odpojení motora od "prístrojovky"boli symptómy rovnaké - krátke intervaly spínania relé."Odsud oprava.eu/... se to řešilo i na poradně a je zde i návod na výměnu uhlíků poradte.cz/... mohl vzniknout problém při montáži uhlíků - píšete - uhlíky jsou nové. Před voláním servisu bych ještě zkontroloval, zda je vše jak má být...případně tady
cistil jsem filtr na vstupu i ten dole na vystuppu, vse ok, ona i zdime, jen misto toho aby tocila bubnem díe programu treba 10min otoci jednou pak ceka pak znovu a pak korektne ukonci program, jestli to nemuze byt elektronika?
wfc1600, na vsechny programy se chova stejne, napusti vodu, otoci buben, ceka pak zas otoci, pak zacne odsavat vodu, otoci a oznami ukonceni programu. Na zdimani jen odsava, otoci, ceka odsava, otoci,... vsechny programy jedou jakoby v poradku, jen misto toho aby motala bubnem treba 15min tak mota 3sec, a pak jde na dalsi krok programu. Dekuji
Díky, za odkazy, projdu to, nicméně, jsou uhlíky fakt nové a originál Bosch, sám jsem je tam dával přesně tak, jak tam patří, předchozí nebyli nic moc, ale ještě nevypadaly úplně KO. Nicméně i po výměně se chová pračka stejně. A pokud by to opravdu byly uhlíky, tak předpokládám, že by se motor neotočil vůbec nebo "prskal".
Přijde mi to možná jako nějaké rele...
Edit: už jsem mrkl na odkazy, všechny zmíněné už jsem pročítal, vzávislosti na nich jsem šel právě po uhlíkách, ale z toho co všichni zmiňovali, tak se jim buben netočil vůbec, tady se roztočí,ale přijde mi to, jako kdybych na sec přiložil napájení na motor a hned jej sundal.
při dalším hledání, zaměřeném na snímání otáček motoru s uhlíky jsem narazil na některé zajímavé stránky
o jaký typ motoru se jedná? označení - bude to snadnější pro hledání; znal jsem jen dvouotáčkové motory ze starších praček, nová prozatím slouží, ale jak vidím, asi mne to také čeká...
doplněno 10.08.15 20:42:navedl mne na to magic@ - díky...
doplněno 10.08.15 21:02:je tam snímač, ale typ?
doplněno 10.08.15 21:04:
a označení motoru? snad pak půjde dohledat nějaké zkušenosti postižených...
prijde mi to jak nejaky spatny snimac otacek ci ridici modul, je tam neco takoveho?
doplněno 11.08.15 07:30:tak, toto je přesně můj motor, včera večer jsem ho ještě rozebral do posledního dílu, očistil vše co šlo, nechám oschnout, odpoledne zkusím
tak bez vysledku, sice po zapojeni a zapnuti prvmiho programu na 30 zacala hned bez napisteni zbesile tocit a menit otacky a do toho si jeste potor odprskl, ale po okamzitem vypnuti a zapnuti zpet, je zase jako predtim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.