Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,začal jsem sbírat desky lp,singly atd.jenomže náš nepoužitý gramofon bez zesilovače nikdo nechce zapojovat,protože nám shořel zesilovač.bude se sice kupovat nový,ale to bych se taky toho nemusel dožít.chtěl jsem si koupit starý gramofon tesla se zabudovaným zesilovačem,aby dobře hrál a byl ve dřevě.Prosím poraďte jaký a kde takový gramofon sehnat?bazar,inzerát,internet?a nemate nekdo vy takový gramofon?p.s. jsem z Olomouce
Ať budeš kupovat ten či onen gramofon, vždy musí mít dynamickou přenosku. Krystalová (=piezo) ničí desky.
Dobrý den.Tak já jsem měl nejprve gramofon NZC 150 a pak jsem ho vyměnil s kamarádem za NZC 143,Mám ho dodnes.Je ale uklizený v krabici a používám AIWA PX580,což je ale nástavec na věži,tedy bez zesilovače.Tamty dva předtím měli vestavěné zasilovače a oba byli ve dřevě.Byl jsem s oběma spokojený.To bylo v 80.letech.Ten NZC 143 jsem používal asi do roku 1990.Hraje ale pořád.
Jak jsem už řekl,potřebuje MGD přenoska předzesilovač.Tesla Litovel vyráběla i samostatnou desku předzesilovače,ale kde ty loňské sněhy jsou.Ale šikovný amatér si jistě předzesilovač vyrobí-.
JABRAKA
Nedá, to ramínko půjde s velkými potížemi vyvážit na ten menší přítlak a pokud by se to povedlo, tak jeho ložiska mají na magnetodynamiku nevyhovující tření a ramínko nemá antiskating což je kompenzace boční síly která se u malých sil na hrot projevuje.
Případně se můžete podívat po novějších typech gramofonů, nástupců Tesly Litovel (prý). Např. Xtension 12 (RS-3/... a k tomu vložku, odkaz viz tady
ale je to trochu jiná třída...nevím, jestli vás uspokojí...
mimo otázku: poradíte mi někdo, proč odkaz není funkční, ale jen někdy?
ta stránka nefunguje?
Fungovala by, kdyby to vlozil jako odkaz a ne jako text. Doslo ke zkraceni (viz ty 3 tecky mezi "gramo"a "y-41"). Spravny odkaz je zrejme tento.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.