Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínat ze zásuvky LEDky?

Od: ikea odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat jestli mám na noc vytahovat ze zásuvky tyhle LED pásky s ovladačem? ikea.com/... .. přes den a na podvečer to normálně používám a když jdu spát tak to na tom ovladači vypnu tlačítkem.. a mám to i vytáhnout ze zásuvky? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

0x
Dobrý den,
myslím že to není potřeba, také nevytahuji a ani nevidím důvod proč bych měl.
.
Hezký den NutT
dam®

Spotřebiče jako televizi, rádio, mikrovlnku, apod, taky neodpojujete od sítě, stejný případ...Jenom tkzv. nulová spotřeba elektriky se vám mírně ročně zdvihne. Za měsíc, velmi zhruba asi o 10 Kč, když budete vypínat, tak si lehce přepočítáte ekonomickou náročnost.

aki*
hodnocení

0x

Vypínal bych je jen v případě odjezdu na dovolenou apod. - minimalizace rizika vznícení trafa.

quac*
hodnocení

0x

Já mám televizi a pc na rozbočce která má vypínač.
Na noc to celý vždy shodím a vím že když v noci příjde buřina tak se nemusím bát že přístrojema projede nějaká ta el. špička.

Netěšte se velmi!
Ona taková napěťová špička velmi lehce překoná těch pár mm mezery mezi kontakty vypínače.
Lepší by byla např."rozbočka" s přepěťovou ochranou.
quac*

Záleží co myslíte el. špičkou.
Třeba ta co nám minule zníčila mrazák (ten se samozřejmě nevypíná) tak ta se do pc nedostala díky tomu že jsem měl shozen tenhle vypínač na rozbočce.
Pokud ale někde třískne do vedení tak mě nezachrání ani vytažení ze zásuvky.
(blesk si dráty vytahá sám -i ze zdi) :-D

daniel*
hodnocení

0x

Není potřeba, samozřejmě pokud je transformátor pod stálým napětím tak se jeho životnost krátí a má nějakou spotřebu, nějaké hodnoty by jsme asi vypočítali. V reálném životě je to ale zandbatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]