Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte mi prosím co mám zadat v menu tachometru na kolo, do údaje ohledně rozměrů kola? Našel jsem nějaké tabulky ale čert aby se vtom vyznal. Proč prostě není jednoduchá tabulka v které je JENOM průměr pláště (NE tedy ještě šířka) a odpovídající číslo? Jinak vnější průměr kola je 16 palců. Děkuji
Protože jiný obvod bude mít kolo s pláštem 26x1,95 a jiný zase 26x2,4.
Změř si obvod kola a zadej do tachometru.
Udělej si rysku na plášti a na zemi,popojeď s kolem o jednu otáčku a udělěj si na zemi druhou rysku. Změř vzdálenost a máš číslo, které zadáš do tachometru. Je lepší na kole sedět a mít správně nafouklé gumy. Je to nejpřesnější.
Šířka toho pláště snad nemůže mít na ujetou vzdálenost kola o jednu otáčku přece vliv. Ale to není podstatné.. číslo které tedy zadávám je prostě jednoduše obvod kola, chápu to dobře?
Nevím co je na tom stále nepochopitelného. Napsal jsem to 3x a ty se na to znovu zeptáš.
Jak jsi psal, že průměr kola je 16palců, myslel jsem, že jsi se spletl a mělo být 26", ale ne ta velikost kol je odpovídající.
napsal jsi to jednou.. snad to vidíš.. úplně normálně se ptám -_- ale díky za radu jinak je to kolo z pionýra
01.08.15 16:40
"Protože jiný obvod bude..."
" Změř si obvod kola a zadej ..."
01.08.15 17:14
" Obvod je pak jiný."
Když myslíš,že toto je jednou, tak jo, ale každý to vidí normálně 3x. Stačí jenom číst a přemýšlet. No nic hlavně že jsi to dal snad dohromady.
Obvod je pak jiný - asi jsem tedy blbej když ztohoto tvrzení jasně nevidím že číslo zadávané do tachometru je obvod pláště
Pokud ti někdo napíše (řekne) že si máš změřit obvod kola a zadat číslo do tachometru tak myslí opravdu obvod a ne něco jiného. To že bude obvod jiný jsem ti psal, u plášťů jiné šířky, ale stále jsem psal o obvodu kola. Ani tě nebudu zatěžovat tím, že stačí vzít pláš s jiným vzorkem a nebo jiného výrobce a při stejné šířce bude obvod kola také jiný.
Raději toho necháme, páč ty to stejně nikdy nepochopíš. Howk.
mě je to jasné že kolo bude mít téměř vždy trochu jiný obvod (vzorek, výrobce) právě proto mě jsou divné ty tabulky..
V těch tabulkách by měl být rozměr v cm, který udává obvod pláště. Jak zde již někdo psal, prostě změřte délku obvodu pláště třeba provázkem, krejčovským metrem či ryskou a podle tabulek zadejte odpovídající číslo. Dnes je velmi mnoho variant plášťů s různými rozměry, takže se i toto číslo může měnit. Doporučuji držet se stejného rozměru při nákupu nového pláště.
doplněno 04.08.15 20:00:Oprava : rozměr se neudává v cm, ale v mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.