Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to rozbité?

Od: dana1* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pouštěla jsem kamarádce video do sluchátek. Když odešla, tak jsem si chtěla pustit hudbu, ale zjistila jsem že tam není taková ta mřížka. Nevím jak to nazvat snad nějaký filtr. Na jednom sluchátku je a na druhém není. Mohu ty sluchátka používat nadále? Nebo jsouspíš rozbitá. A k čemu ta mřížka vlastně slouží?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, no, video do sluchátek musí být požitek . Ale, šlo tedy o zvuk toho videa. Ta mřížka tam chrání membránu reproduktoru (pokud myslíme oba to stejné).

Sluchátka si zkusíte a zřejmě budou fungovat stále stejně - dokud nepoškodíte ten reproduktor. A ta mřížka se zřejmě nevypařila, tak ji hledejte. Zdravím!

doplněno 03.08.15 19:23:

Jo, to byl jen vtípek. Zkuste tu mřížku vyklepnout ven nebo ji opatrně vyšťourat pinzetou.

Do původní polohy ji asi trvale neumístíte (bez lepení), tak ať tam nezkresluje zvuk. Ale, záleží na tom, jaká máte vlastně sluchátka.

dana1*
hodnocení

Tak jsem hledala a nakonec propadla dovnitř. Já si videa třeba na youtube většinou pouštím do sluchátek *smich*

doplněno 04.08.15 09:01:

Sluchátka mám tyto:
alza.cz/...

Zatím to asi nechám jak to je, děkuji za odpovědi :)

bruno*
hodnocení

0x

Nevím jakou mřížku máte na mysli, zda je umístěna zevnitř, nebo vně sluchátka. Chtělo by to obrázek. Pravděpodobně by to na funkci sluchátek nemělo mít vliv.

hlucha*
hodnocení

0x

Mřížka uvnitř sluchátka (dobře viditelná po odejmutí gumového špuntu) slouží k zabránění vniknutí nečistot z ucha dovnitř do sluchátka. Nějakou dobu to bude bez té mřížky hrát, než se sluchátko zanese a bude hrát tišeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]