Dobrý podvečer. Mám dotaz z kategorie " jak ušetřit za každou cenu ". Válí se mi v šufleti klasická USB webkamera k počítači a říkám si, jestli by se nedala použít jako couvací - parkovací kamera do auta. Pomineme li nutnost vyřešit změnu napětí z 12 na 5voltů, zajímá mě jestli z jejího USBvýstupu dokážu dostat signál se který by bez počítačového dekódování šel použít do monitoru v autě.
Dobrý den, no, já bych se zamyslel, jaký OS a ovladače web kamery použijete, resp. v tom autě máte PC nebo NTB? Nebude to stejně nefungující, jako je připojení web kamery k TV?
Zdravím!
doplněno 26.07.15 20:01:
Technicky Vám to vysvětlí odborník, který přijde za chvilku. Ale, myslí si, že signál musí zpracovat nějaký OS, který má ovladače na web kameru nebo se tam doinstalují. A Vy tam OS nemáte.
doplněno 26.07.15 23:38:
Nemáte zač. Jedině snad vozit v autě NTB a kameru připojit k němu.
No právě o to mi jde. V jakém formátu jsou data která dává ten CMOS chip. Monitory k parkovacím kamerám na číňanech většinou uvádějí že přežvejkaj PAL NTSC maximálně ještě nějaký SCAM nebo CCTV což mi nic neříká . Počítám že webka bude dávat nějaký proud jedniček a nul ze kterých teprve přes kodek udělá počítač nějaký použitelný formát. Ale pro jistotu jsem to sem položil kdybych se pletl a šlo to použít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.