Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usb kabel pro hdd a tablety

Od: dankoss* odpovědí: 9 změna:

dobry den , mam tablet a externi HDD ale pouzil jsem mnoho a mnoho kabelu a porad ten hdd a tablet nejdou do sebe ( tablet a hdd je funkcni ) , koukam tak nejak po netu a nasel jsem vecicku kterou urcite vyuziju : alza.cz/...

chci se zeptata jestli tato vecicka uz pomuze abych mohl klidne koukat na filmy na tabletu :)

dekuji dopredu za odpoved

dan :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Problém vidím v napájení, jestli je HDD napájený jen z USB, tak to tablet neutáhne
ctenar*

Taky me jako prvni po precteni otazky napadlo, ze to asi bez externiho napajeni HDD nepujde.

Jenom po precteni technicke specifikace tabletu a HDD by se dalo zjistit, jestli tablet dokaze ten HDD sam napajet.

hodnocení

0x

Pokud tablet podporuje OTG, pak kabel (redukci)

alza.cz/...

pokud to tablet neumí, pak smůla; pokud umí, pak případně u HDD 3,5 ještě přídavné napájení, u 2,5většinou stačí napájení z USB

pár postřehů o napájení externích disků všeobecně

turris.cz/...

a ten odkaz na kabel v otázce - pouze redukce, i když svinovací...

hodnocení

0x

Dobrý den,

Většina tabletů s androidem 4.0 a výš podporuje OTG, takže provozování HDD by neměl být problém, ale ten problém bude asi právě v tom napájení. Nevím jaké USB má tablet a jaké má ten disk, ale pokud á tablet miniusb a disk normální tak bych možná skusil toto: (mini USB zapojit do tabletu, levé USB zapojit do disku a to pravé s názvem "POWER"zapojit třeba do nabíječky) videk.co.uk/...

Nevím ale jestli to bude fungovat, taky je dost možné, že je to úplná blbost :D

ctenar*

Je to blbost :)

Ty 2 USB se pripoji do PC, pricemz ten "ne-Power" obsahuje data a napajeni a ten Power konektor jen pridava dalsi proud z vedlejsiho USB pro zvetseni celkoveho proudu do externiho zarizeni a jeho datove piny nejsou pouzite.

Ten microUSB jde do ext.zarizeni.

Já vím jak ten kabel funguje, ale nemyslím si, že je problém ho použítobráceně, jinak ten power konektor je spojen s oběma konektory, akorát se tablet při připojeném disku nebude asi nabíjet, protože to většina tabletů kombinovaně neumí... tady myslím jde jen o to aby disk měl dostatek šťávy a byl připojen k tabletu... ne?

Takhle ne, ale dle mě by ten kabel šlo použít běžným způsobem. Tedy z tabletu OTG redukce na velké USB, do toho datové USB z dvojkabelu, napájecí USB hodit do nabíječky a mini USB do disku.

to je úplně to samé, akorát ten kabel zapojíte obráčené, což na jeho funkci nemá vliv... Co já vím tak ty dvě normální USB jsou co se týče napájení spojeny a vedou do toho mini, tím chci říst že všechy země a všechny červené vodiče všech tří konektorů v tomto kabelu jsou spojené...

Ano, ale pochybuji že ten HDD má konektor USB A samec, stejně jako že tablet má USB Mini.

Co jsem se setkal, tak ve většině případů měl tablet USB Micro konektor, k němu byla redukce pro OTG na klasické USB a samice, do kterého se zapojil buď přímo flash disk, nebo externí disk přes příslušný kabel, což je většinou právě kabel z USB A samec na USB Mini samec.

doplněno 27.07.15 11:18:

případně bývá na tabletu i klasický USB A konektor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]