Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Za tyden odjizdime do Tater a do Slovenskeho raje a rad bych rozsiril svou fotovybavu. Jeden kamarad mi rikal ze ti nejlepsi fotografove jsou na krajinu hlavne s 50 mm ale to mi pripada trochu brutalni. 50 mm doma mam ale ani nevim jestli ji sebou budu tahat.
Spis jsem uvazoval o ohnisku 12-24 nebo od sigmy 10-20 (kvuli cene). Nemate nekdo zkusenosti s focenim s takovymto uhlem zaberu? Jednalo by se hlavne o krajinky, vodopady a prirodu. Posledne jsem tam fotil 18-105 kit a fotky byly taky slusne.
Dik za postrehy
Muj postřeh? Fotíš, baví Tě to? Umíš to? Chceš do toho strkat peníze? Když Ti musí kamarád říct, že na foták je dobrý takový objektiv a Ty nevíš ani k čemu se hodí, evokuje to myšlenku, že tomu moc nerozumíš, a maximálně je to hobby. Takže, chceš do toho dát pár tisíc? Máš je? nevadí Ti to? Můj postřeh je ANO, kup to. Pokud je to jen výstřelek toho co Tě baví, máš navíc peníze .. ANO kupto. Pokud jde jen o hezkou fotku, která je pro Tebe POUZE hezkou fotkou, nekupujto. Dnes BOHUZEL a BOHUDIK technika pokrocila a i blbým mobilem uděláš hezkou amaterkou fotku o x-mega. Už jsou dávno pryč doby kdy s nabušeným ZENITem a třístovkou JUPITERem jsme dělali super fotky na celuloidu na ORWO
Ale vážně, chceš-li kupto nebudeš litovat výsledku, maximálně peněz ...
a má opravdu pravdu, jsou to extra fotky... litovat opravdu nebudeš ! !
doplněno 29.07.15 09:57:bmbx: no právě ORWO a digičipy jsou úplně o něčem jiném. Nikdy to nebude dokonalé, ale lidské oko také není dokonalé. Takže se to přibližuje.
Ono také nejde srovnat BMW a Tatra Prezident
Ale je to tak jak píšeš
Fidonet:
Zaznamenávám ve svém okolí návrat k filmu, mimochodem zamyslel ses někdy kolik megapixelů musí mít čip aby se vyrovnal zrovna tomu barevnému ORWU?
K otázce, jo širokáč 10-20 je moc dobrá věcička
50 mm objektiv na krajinu není vůbec brutální. Objektiv 10-20 mm je sice hodně široký, ale na vzdálenější krajinu a všeobecně do dálky, je podle mne nevhodný. Krajina je příliš "daleko" a mnoho zajímavých detailů se ztrácí. Oni to hoši, co do krajinek dělají a perfektně, fotí zcela jinak a třeba i tou padesátkou a pěkně široký záběr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.