Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá kamera

Od: alenkavudivu odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Mám takový hloupý dotaz, ale zajímá mě, zda lze nějakým způsobem zjistit, jestli je nebo není v místnosti skrytá kamera? Prý existují dnes už fakt mimikanerky cenově přijatelné - dostupné pro každého. Jde o takovou situaci, že krátký čas bydlím v podnájmu u jednoho člověka v místnosti uzamykatelné, se samostatným sociálním zařízením. Už nějaký čas ale pozoruji, že při našem rozhovoru zmíní nebo naráží na nějakou věc týkající se mého osobního ne-li intimního života, kterou vůbec neměl možnost se nijak dozvědět, pokud by nežil přímo v té místnosti se mnou nebo se neznal s mým bývalým, což se nezná. :D začínám z toho mít vážně divný pocit, protože si nejsme vůbec blízcí a mě se zdá, že ví víc, než ti blízcí. Snad jsem jen paranoidní. :D Ale vážně by mě zajímalo, jestli to lze nějak ověřit.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nnikdo
hodnocení

7x

Zkuste jednu věc. Kamera která neumí snímat potmě je neúplná. V noci zhasněte, a foťákem v mobilu zkuste potmě hledat zdroj infra světla. Některé kamery mají infra přísvit, a tím se prozradí. Co se týče přenosu, buď po drátě, pak někam vede, většinou koaxiál, nebo kroucená dvoulinka. Přenos se dá udělat i bezdrátově, potom to chce někoho, kdo má na to "udělátko", a umí s ním. Napájení buď baterie přímo u kamery, nebo další jeden nebo dva dráty.

realista*
hodnocení

3x

Když se podíváte na "čočku" u svého mobilu co umí fotit - jak malé to je (někdy 4 - 6 mm). A teď si představte, že někde v bytě je taková "dírka". Musela by jste si dát práci a stěny pořádně prohlédnout. Místo vedle místa. Věřím, že za jedno odpoledne se to dá na 99 % zvládnout. Nejblbější bývá jako ve filmu "propustné" zrcadlo v koupelně. To asi znáte z filmu. Je to ideální a skoro nikoho nenapadne, že by mohl být někdo z druhé strany a na Vás koukat. A že by si to z koupelny vychutnal... Jestli máte někoho (přítele), dejte si tu práci na jedno odpoledne a prošmejděte byt. Dnešní technika je "svińa". Kamera může být v brýlích, v propisovačce, rádiu, ventilátoru, za mřížkou odsávání ventilace (!)...

hodnocení

1x

Podívejte se třeba sem. Ovšem jak a jestli vůbec to funguje nevím.

Ctenar - Ta čočka může mít i jen několi milimetrů a může být prakticky kdekoliv. Pouhým pohledem prakticky nezjistitelná.

doplněno 25.07.15 07:54:

alenkavudivu - zkuste pronjímatele něčím vyprovokovat, nějakou neobvyklou, výjimečnou činností, ke které si neodpustí při rozhovoru poznámku. Pamatujte si přesně, kde jste v té chvíli byla a odkud to mohlo být vidět. Tam pak hledejte. Při rozhovoru určitě nedejte znát, že máte nějaké podezření.

alenkavudivu
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. Jste mě teda moc nepotěšili ale. :D Ještě mě zajímá, jestli by ta případná kamerka nebo štěnice byla napojena na nějaký drátek nebo měla v sobě nějakou "paměťovou kartu", pro kterou by si ten člověk chodil? Omlouvám se, ale já a elektronika nejsme kamarádi, takže tomu prd rozumím. Při tak malinké čočce bych neměla šanci ji odhalit. Je to obrovská místnost, spousta věcí, spousta škvír. Když nad tím tak člověk přemýšlí, tak je to dost hrozné, že si dnes nemůže být už jistý ničím :D nevím, jak bych jej mohla vyprovokovat, nějaký návrh? :DOsoba je to dost inteligentní, nepředpokládám, že by se v takovém případě prozradila. V úvahu přichází snad jen ten detektor. Je schopen detektor odhalit vše?

albatros498022*
hodnocení

0x

Je třeba vytipovat místa kde by mohla být a hledat, podstatou je, že pokud kamera vidí vás, musíte ji také vidět. Pravděpodobné by bylo umístění v takové pozici aby snímala co největší prostor a proto je třeba hledat ve výšce a místem umístění bývají zpravidla rohy. Pokud ovšem není v místnosti odposlech ten se dá dohledat jedině přístrojem a nebo opravdu důkladnou prohlídkou.

ctenar*

Jen doplnim, ze z te kamery bude videt jen cocka velikosti klidne i jen 1cm. V pripade pouziti nejake bezne spotrebni kamery, ma ta cocka prumer tak od 2 do 5cm. Hledej bud cocku nebo prislusne velkou vyvrtanou diru nebo vzniklou skviru (sterbinu) - mezi deskami na stene/stropu, v nabytku, ...

adefojej5

Čočka dnes normálně dostupných kamer má průměr od 1mm.

Je tomu cca 14dní zpět, co jsem instaloval takovou kameru za síťku reproduktoru, která měla oka velikosti 0,5mm.

Z venku nelze kameru vůbec vidět a obraz je perfektní. Majitel restaurace byl spokojený.

doplněno 25.07.15 10:32:

@majsterjoe A kde jsi vzal, že je to nezákonné?

doplněno 25.07.15 11:12:

A čemu to odporuje? Který zákon mu ukladá povinnost se veřejně chlubit, že pro lepší obsluhu má tento prostor monitorován kamerou.

Prostě přijde host a číšník to hned za barem vidí a může ho obsloužit. "Skrytá" kamera byla použita proto, aby si lidé nemysleli, že je někdo nahrává a následně může záznam proti nim použít.

majsterjoe*

to by me zajimalo k cemu takto nezakone instalovanou kameru pan majitel pouzival

doplněno 25.07.15 10:55:

Předpokládám, když kameru v restauraci umísťuje tak, aby nebyla vidět, pak se tím asi veřejně nechlubí že má ve veřejném prostoru umístěnou kameru.

hodnocení

0x

Pokud tam opravdu kameru máte a začnete hledat, upozorníte tím pronajímatele, že něco tušíte nebo víte...můžete pak sledovat jeho reakci...nějaké provedení kamer

oxe.cz/...

zkuste zadat ve vyhledávači "špionážní kamery"a obrázky, uvidíte mnoho provedení...

hodnocení

0x

Pošlete e-adresu na moje jak123@email.cz a pošlu vám kontakt na prodejce minikamerky s pohybovým čidlem a napíšu vám,jak případného sledovatele odhalit. Ale možná to je jenom váš dojem,že vás sleduje. Minikamerka,kterou mám,je velká jako flashdisk průměr objektivu jen 1 mm. Je jich,jak tady už někdo píše,mnoho druhů.Nekupujte mini na kartu a bez pohybového čidla.Najděte na googlu slevomaty,tam občas jsou asi za 300 i s poštovným. Tak ať máte úspěch! :) A k těm,co tady apelují na zákon: svůj byt,svoji restauraci,si můžete nahrávat jak chcete,viz kamery,které spoluprací s televizí odhalují lupiče na benzinkách,obchodech apod.

hodnocení

0x
Minikamerka nepomůže, pokud nevstoupí někdo do jejího zorného pole v bytě. Potřebujete elektroniku
Nemá velkou cenu pátrat amatérsky. Nemáte zkušenost. Nevíte co hledat.
Pokud si všimne, že všude koukáte, najde způsob, jak kamery odstranit.
Na odkazech jsou firmy, které se hledáním profesionálně zabývají.
Zkuste někoho kontaktovat, poradí, ve fušce i vyhledá. Cenu potom zaplatí ten, kdo kameru instaloval. A rád.
odposlechy.com/...
spyobchod.cz/...
goldsilver.cz/...
Firem je na internetu podstatně více, tyto jen jako příklad.
doplněno 05.08.15 05:21: Nnikdo,
Ocenil jsem výborný nápad s tím mobilem a infra. Zapomněl jsem na to. Díky!
doplněno 12.08.15 04:48: Doplním radu od nnikdo, pokud nevíte, jak na to.
Zapněte v mobilu fotoaparát a na čočku (objektiv) fotoaparátu zaměřte nějaké dálkové ovládání od TV, videa, settopboxu, rádia a pod. Po stlačení některého libovolného tlačítka na ovladači by se mělo na displeji mobilu objevit pár světelných bodů.
Když s mobilem potmě objevíte takové místo, ze kterého vychází Ir záření, můžete předpokládat, že je tam kamerka.
Či ji jen zakryjete, zdemontujete či zavoláte policii, je na Vás.
A dejte vědět, jak to dopadlo.
alenkavudivu
04.08.15 14:55
hodnocení

Díky moc!

buss
hodnocení

0x

Ke snímání v prostorách, školy, hospody ... Pokud se záznam ukládá, je problém, buď souhlas osoby, což asi nepřichází v úvahu, pak postup podle zákona, osoby o tomto informovány a registrace u UOOU. Totéž v činžácích.

quac*
hodnocení

0x

Jedna otázka na google a můžeš si vybrat.
heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]