Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nikon d5100 vs. Nikon D90 nebo CanonEOS 1100d

Od: girl214* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
potřebuji poradit,jaký fotoaparát by byl pro mne nejvhodnější.Už jsem uvažovala nad d5100,ale narazila jsem ještě na tyto 2 přístroje-
Nikon d90 a Canon EOS 1100D.
Fotila bych převážně makro (takže aby se k zrcadlovce dal připojit i nějaký makroobjektiv nebo předsádka).Dále flóru,faunu,portréty...
Jaký fotoaparát by byl pro mne tedy nejvhodnější? :)
Díky za kadou radu :33

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Boze devce...Vy v tom litate jak vitr v bandasce..
Z tech Nikonu je D5100 lepsi...a podle mne je i lepsi nez Canon 1100D.
Ke vsem budete muset priplatit za objektivy a prislusenstvi, nato znacka nema moc vliv.
Nikon ma lepsi setove objektivy nez Canon, zvlaste 18-105, ale to uz se zde probiralo, ze?
doplněno 11.12.12 13:17: P.S.: fotografii za Vas neudelame...a fotoaparat at uz ten nebo ten, budete vzdy drzet Vy.Vliv samotneho tela na vyslednou fotografii je „nevelky”..
girl214*
hodnocení

Vím,že dobrouu fotografii dělá dobrý fotograf ;)
Ano,probíralo,ale zajímaly mě také jiné stroje v porovníní d5100kou..;)

V ramci dane cenove hladiny se vyrobci navzajem hlidaji...a fotoaparaty jsou pak po strance technickych parametru v podstate shodne..

hodnocení

0x

Sony ALFA 37 nemá konkurenci...

briketa007*
hodnocení

0x

... z vyjmenovaného bych šel do D5100. D90 je sice klasika, která je o třídu výše, ale je stará jak Jeruzalem (tudíš pomalá) a Nikon má v setu opravdu lepší objektivy.

Sony Alfa to jsou jediné kvalitní zrcadlovky... Nikon, Canon, Pentax...atd. byly na výši v dobách filmu, ale v době digitální nestíhají *smich*

Tyhle reci ze znacka X je lepsi nez znacka Y miluju...
Za prve 99% lidi nepozna ani na A3 formatu kterym fotoaparatem byla ktera fotka delana...A za druhe bych se docela rad dozvedel, co specialniho lze s DSLR zn.Sony vyfotit...a s Nikonem, Pentaxem a Canonem nikoliv...
girl214*
hodnocení

Líbí se mi,jak si tady každý prosazuje svůj fotoaparát a svoji značku :D

To je prave nesmysl...
Zadny skutecny fotograf se moc o znackach nebavi, ale bavi se o fotkach.
Ja sice nejsem profesionalni fotograf, nicmene osobne uznavam vsechny znacky.Spise jde o vybaveni dane tridy fotoaparatu, aby si sedlo s fotografem.
Opravdu bych nedokazal tvrdit, ze jedna znacka je lepsi nez druha..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]