Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámé číslo - často volá

Od: bavlnik odpovědí: 17 změna:

Má někdo zkušenost s číslem 602293150? Pořád volá,dneska asi 3x,4x,volalo i nějak tak minulý měsíc.Má trojčíslí +420,takže je očividně z ČR.Bojíme se to zvednout jelikož - a to je právě předmět otázky - nemůže to nějak sežrat peníze a podobný věci? předem díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nakobyl*
hodnocení

2x

+ 420 602 peníze nežere. Ale můžete zkusit novou službu,třeba tam dotyčné číslo bude zjistitkdovolal.cz/... Ale určitě to bude nějaká nabídka něčeho a takový hovor je třeba ihned ukončit. Jsou to zpravidla vyškolení manipulátoři a jeden se někdy prokecne a už mu chodí zásilky.

bavlnik
16.07.15 18:36
hodnocení

Diky:)

hodnocení

1x

Tím, že přijmete JAKÝKOLIV příchozí hovor, o peníze nepřijdete, i když se vyrojilo mnoho přihlouplých hoaxů, které tvrdí opak. Dávejte si pouze pozor v okamžiku, pokud budete mít na takové číslo potřebu volat nebo posílat zprávu. Pak už by vás to něco stát mohlo.

tajemnak*

kovis, jenom Vás doplním, že pokud příjímáte hovor v zahraničí tam už hovor zpoplatněný je (i příjímání).

Jinak máte naprostou pravdu :)

mp*
hodnocení

1x

Docela nechápu ten strach ze zvednutí cizího čísla. Dříve se číslo nezobrazovalo a co se stalo. Asi Vám někdo volá. Úmysly jsou různé, ale možnost toho volajícího končí Vaším típnutím telefonu - tak čeho se bojíte - Váše telefonní číslo stejně má - max může zjistit, kde se nacházíte, další pouze informace, které sám/a dobrovolně vyzradíte. Tak v čem je problém? Otravné lidi můžete potkat nejen na telefonu. Zejména v reálném životě, tak to je. A kdo je připraven, není ohrožen. Podle mě takto byly tefony odjakživa nastaveny - dokonce byly telefoní seznamy. Pokud to chcete používat jako vysílačku, jak je libo.

72mona3*

Cizí čísla zvedat. Nikdy nevíte, jestli vám nevolá někdo známý, ale z jiného mobilu. Může jít o něco důležitého a vy to prošvihnete. Pokud je to nabídka nějaké služby, kterou nechcete,tak to típněte. Mona

vpe

tipnete?

Cozpak neumis rici:

nemam zajem, dekuji, prosim vyradte moje cislo z vasi databaze, nesouhlasim s pouzitim meho cisla pro marketingove ucely, dekuji, nashledanou?

Ach jo.

uska*
hodnocení

0x

To číslo si můžeš v mobilu zablokovat, již ti nikdy zvonit nebude.

kvetuse*
hodnocení

0x

Pokud to jde v mobilu, tak číslo zablokovat nebo já osobně jsem si na svém starším mobilu navolila do kontaktů tohoto obtěžovatele pod názvem BLBEC a když jsem to několikrát tipla, tak už víc nevolal.

figurek*
hodnocení

0x

Je to nový druh zlodějiny. Někdo čeká že zavoláte zpátky, přičemž ten zpáteční hovor se přesměruje přes nějakou komerční linku, kde minuta stojí 900,- a podobně.

Moje rada : Až zase zavolá tak ho típněte, zpět nevolejte a číslo zablokujte.

ertl
Tak takovou blbost jsem jeste neslysel..
figurek*

Lezou sem lidi, kteří neporadí protože je nic nenapadá, zato je jim okamžitě všechno jasné a ještě si ty svoje negativní plky hodnotí sami.

Říkáš že takovou blbost jsi ještě neslyšel? Tak slez ze stromu a poslouchej. Moje žena zaplatila 150.- jen za to zpětné zavolání.

ertl

Prosím toho, kdo ohodnotil mou odpověď, aby se veřejně přiznal. Pan figurek má nějaký komplex.

Jinak stojím za tím, že pokud volá kdokoliv na číslo +420 602 xxx xxx , nemůže zaplatit 900 Kč za minutu.

mp*

No 900 za minutu to není, max 99 kč za minutu - poznáte to podle posledních dvou čísel u předvolby 900 to je cena za minutu. Samozřejmě čísel začínajících 900 je třeba se vyvarovat. Obyčejně za nimi stojí nějaká kulišárna, která z nás má vytáhnout nějaké peníze. Pak bych viděl ještě nebezpečí volat na zmeškané hovory bez kontroly čísla volajícího. Vždy si zkontrolujte předvobu ČR 00420 nebo +420. Pokud jsou na začátku jiná čísla, tak voláte do ciziny, a tam mohou být tarify jiné (a obyčejně řádově vyšší - podívejte se pro zajímavost na tarify telefonů satelitních sítí - i když třeba v Antarktidě nebo v Himalájích se určitě hodí i za tu cenu).

vpe

reagujes mimo misu, na vetu:

" pokud volá kdokoliv na číslo +420 602 xxx xxx , nemůže zaplatit 900 Kč za minutu."

ktera je 100% pravdiva...

Ano, pokud nekdo vola na cislo zacinajici 90 (premiove sluzby) anebo 00 ci + (zahranicni hovory), muze se prohnout, ale to jde zablokovat u operatora, na rozdil u modrobilych linek zacinajicich 81,83,84,85 apod. a informacnich linek 1x viz: telefonujeme.cz/... (ktere u zadneho opa zablokovat NEJDOU a tyto si musite hlidat !)

jen zduraznim, ze 90xxx POZOR, protoze 91, 95, 97 linky jsou v pohode - cena jako na pevnou a dokonce jsou zahrnuty v balickach volnych minut myslim ze u VSECH operatoru (na rozdil od tech modrobilych)...

Cisla 81,84,85 se NEODECITAJI z volnych minut a jsou VZDY uctovany, snad az 5 korun za minutu...

ladinpraha*
hodnocení

0x
Normalne zvednu, na nabidku reknu, ze mam vzdycky cas az v noci a mam pokoj.
doplněno 19.07.15 12:09:

Uško, pro mě je to pár telefonů do roka. Uvědom si, že oni noční směny nemají a že si informaci o tom, že se jim eventuálně mohu věnovat až v noci, pečlivě zaznamenají a nadále z ní vychází.

uska*

Jejda Ládine, ty jsi slušňák, musím se něco přiučit. Já cizí hovory musím zvednout neboť mám spoustu aktivit. Na jakékoliv nabídky skočím do řeči a pronesu - neotravujte a položím telefon. Nestalo se mi, že by to zkoušeli znovu ze stejného telefonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]