Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat kolik asi stojí kvalitní měnič napětí ze 110V na 220 V do zásvky?
Díky
Děkuji, takhle se mi to nevyplatí. Mám možnost něco koupit ale když k tomu připočítám nutnost koupit ten měnič tak se mi to nevypaltí.
Našla jsem nějakej tady: www.aukro.cz/item/...
Ale nemám k tomu důvěru.
Dej odkaz o co jde konkrétně, jinak se poradit nedá.
Občas ale bývá u elektroniky univerzální zdroj, který zvládne jak americký proud 110V tak i evropských 230V a jediný tvůj problém bude jen redukce do české zásuvku.
Nebo je někdy i jednodušší rovnou koupit nový zdroj a nějak to propojit než řešit jak získat těch 110V. Elektronika stejně funguje většinou na nějakých 5-12V.
Na změnu napětí v síti ze 120 V na 230 V stačí transformátor.Dříve se používal jednodušší autotransformátor,ale ten je asi už nepoužitelný.Transformátor se musí zvolit podle připojeného příkonu.
JABRAKA
doplněno 10.03.09 12:53:Pokud se jedná o přístroj,dovezený zUSA nebo Japonska,kde je síť 120 V ale také 60 Hz,nemusí stačit jen změna napětí.Pak je tu vcelku nepoužitelný.
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.