Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenos kontaktů z mobilu do mobilu

Od: hankapimi® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny zdejší rádce a chtěla bych poprosit o radu.Vlastním mobil NOKIA 2630, letitou "stařenku, která umí základní věci, mám v ní nacpané všechny narozeniny a svátky, upomínky na užívání léků, spokojenost ... Teď jsem dostala nový mobil Samsung Galaxy S2 a nevím, jak přenést mé letité kontakty, aby se mi u nich po cestě nepoztrácely různé poznámky a aby ta jména nebyla různě zdeformovaná a "ořezaná"... Podotýkám, že účet na Google nemám.

Pokud je zde nějaký šikovný rádce, který by mi POLOPATICKY vysvětlil, jak to tam celé dostat, budu velmi ráda. Máme to zálohováno v počítači, ale vždycky z toho vyleze nějaký "zmršený" adresář...

Děkuji a přeji všem pěkný a příjemný večer

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednou z možností je nahrát ve starém telefonu všechny kontakty na SIM kartu a tu pak vložit do nového přístroje,v něm případně překopírovat do paměti telefonu.

Zda se přenesou i svátky a narozeniny,si jist nejsem.

hodnocení

Děkuji za odpověď.

To jsme udělali, výsledek nevalný (jak popisuji...), pěkný večer.

Jedině přes počítač pomocí programu Nokia PC suite, je zdarma ke stažení.

josnow*

Následně pak naimportovat přes google účet (stejný jako na telefonu) do kontaktů. V webovém rozhraní provést potřebné úpravy, doplnění, mazání,...

hodnocení

Jasnow,

Google účet nemám (placený),ani se tam nehodlám přihlašovat, lze naimportovat přes Google účet v telefonu bezplatně? Děkuji za odpověď, v těch účtech se vůbec nevyznám...

Všem rádcům děkuji za váš čas a přeji pěkný den*slunce*

Google účet i jeho ("základní") používání je zdarma.
Pro Galaxy SII budete Google účet potřebovat, jinak nestáhnete ani aplikaci.

hodnocení

0x

Takže po lopate,to bude najlepšie spraviť ručne.Všetko prepísať na papier a potom do nového mobilu.Možno to vie niekto spraviť cez niejaký program v PC no všetko by musel presúvať ručne a to z dôvodu,že vaša Nokia má ešte vlastný operačný systém a samsung už je android a z toho dôvodu sa vám prenášaju všelijaké mixi.

Slavco:
I podstane starší telefony podporují formát. .VCF a tomu je jedno zdali se jedná o android, windows nebo cokoliv jiného. Prostě kontakty se kopírují tak jak mají i s prípadnými poznámkami a najednou.

Veď áno,len tá pani napísala,že jej to prenieslo s nedostatkami.

Jestli to není tím že je to NOKIA :)

Já nikdy neměl problém a ni při přechodu mobilu bez OS do Android :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]