Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochranné sklo na mobil

Od: mopet* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s kvalitou ochranneho skla na mobil z činy a nebo z normálního obchodu ( datart, electroworld) Jestli je mezi nima rozdíl v kvalitě vyvažujici vyšší cenu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Muze byt i nemusi. Datart apod muzou jen prodavat cinu za vyssi penize,ale i kvalitnejsi produkty. Bude zalezet na konkretnim produktu.

hodnocení

0x

Pokud mobil má dotykovou plochu ze skla, tak už nic ochranného nepotřebuje. Výrobci ochranných fólií a ochranných skel tak využívají toho, že lidi nevědí co na mobilu mají a utrácejí tak peníze za zbytečnosti :-D

vilik*

Dovolím si nesouhlasit. Jedná se o ochranu před škrábanci. I tvrzené sklo poškrábete.

Pokud věnujeme telefonu zcela minimální péči a to, že jej nehážeme do kabelky bez pouzdra, nebo nenosíme mobil v kapse společně s klíči tak se za ŽIVOTNOST mobilu sklo nepoškrábe. Pokud máme na skle ochrannou fólii, nebo ochranné sklo a výše popsané neřesti děláme, tak utrpí plastový nebo kovový kryt takovým způsobem, že chráněné sklo bez škrábanců je nám docela PRD platné :-D

vilik*

Pokud dokážu zaručit, že mobil ve spěchu nehodím do tašky s klíčema, nepokládám ho na přístrojovku v autě, nikdy mi nevyklouzne, nebo jen se mi pouzdro nelíbí a mobil nosím v kapse, opravdu ochranné sklo nepotřebuji. Jenže plastový poškrábaný kryt vyměníte za originál v ceně dvou stovek. Sklo včetně disleje vyjde dráž. Proto bych ho kategoricky nezahrnoval a nechal rozhodnutí na uživateli.

Jasně, jistota je jistota, řekla jeptiška a navlékla na svíčku prezervativ *haha*

Pokud je tam sklo, tak je problém poškrábat jej i těma klíčema a před pádem třeba na chodníku jej žádná fólie ani ochranné sklo neochrání.

mot
hodnocení

0x
Vsechny ty gorilla glassy atd stejne moc nefunguji a displej se stejne casemm poskrabe, takze nejaka ochrana navic se vzdycky hodi.

Já zde nepsal o gorilaglass, osobně mám mobil se skleněnou dotykovou plochou, bez ochranny už třetím rokem, žádný škrábanec, pouzdro nepoužívám, nosím jej v kapse, několikrát upadl na beton, ani jsem si nevšiml kdy se mi štípnul asi tak milimetrový kousek na rohu.

vilik*

No vidíte. Já mám gorila Glass, upadl mi jedenkrát na skoro každodenně zametané lino, a škrábanec tam je. Takže folie smysl někdy má. Raději investuju do skla za 2 stovky, než budu zklamaný ze škrábanců. Navíc, jak jste psal o zničení celého krytu, i ten lze snadno a levněji obměnit, než sklo dotykáče. S foťákem jste mi poradil dobře, nemám v úmyslu bez příčiny opravovat váš text. A prosím, nezlehčujte mou odpověď, byť s ní nemusíte souhlasit, já to taky nedělám.

Tak znovu, psal jsem o tvrzeném skle, že nepotřebuje fóilii, ne o GORILLAGLASS. Takže ničí odpovědi a rady nezlehčuju. Samozřejmě, že na všem co se poškrábat dá folii používám a když ji neseženu, tak si jí vyříznu. Krásně přilnavá a odolná proti poškrábání je od fy CELLY. Koupil jsem od nich na 10" tablet a mám zásobu. Všechny možné displeje co nemají sklo, mám takto chráněné, protože časem by na nich byly znatelné škrábance jen od utírání hadrem od prachu. I na tu Sony WX jsem si vyřízl fólii ;)

Gorilaglass a tvrzené sklo je sakra rozdíl. Tvrzené sklo neni tak odolné proti rozbití jako Gorilaglas, ale rozhodně je tvrdší a odolnější proti škrábancům.

vilik*

Dotaz byl na mobil bez specifikace, o jaké sklo se jedná. Gorilla sklo firma navíc označuje jako tvrzené/ odolné, podle zdroje. Já mám zkušenost s ochranným sklem blue star, folie jsem nikdy neměl. O zakrytí displ. pouvažuju. Jo, problém je v tom, že sony chci doma jen já:(.

vilik:

proto že byl mobil bez specifikace tak jsem hned na začátku upozornil na to, že pokud má tvrzené sklo, tak je ochrana před poškrábáním zbytečná, když se člověk k mobilu chová z dostatečnou ohleduplností.

Jaké mají doma argumenty proti Sony?

vilik*

Je za ty peníze malý, všichni mají větší s mnohonásobným zoomem, v práci mají všichni nikon, i pán, co tomu rozumí. Já

argumentuju tím, že nechci zrcadlovku, kdybych chtěl něco manuálního, koupím ten levný Samsung s výměnným objektivem, pokud kompakt dle mého výběru, vezmu za 6 olympus 10 ve výprodeji. Nikon nejmíň p340. Jenže pět tis. je hranice, potřebujem toho víc, a za 2,5 nám to přeci taky stačilo. Já si ho ale stejně prosadím, protože se to nikomu nebude chtít studovat, nebo přidáme a vezmu něco lepšího. Z těch wx 80 a 220, pokud u nich zůstanu, bych vzal ten nový, má asi lepší procesor, jinak by mi stačil ten levnější.

Hmmm, čím víc zoom, tím víc adidas *haha*

Jak už jsem psal Nikon je v kompaktech jeden z nejhorších. V zrcadlovkách je vynikající, ale já mám i zrcadlovku Sony, už jen proto že když jsem se rozhodl zrcadlovku koupit, tak věhlasní výrobci zaspaly v úplně základních maličkostech, výklopný displej, liveview z hledáčku a ne z hlavního čipu, tímpádem nezměněná rychlost ostření, stabilizace v těle, takže lze používat stabilizaci s jakýmkoliv objektivem atd...

10x zoom je podle mě optimální rozsah na běžné focení (u WX je to 24-240mm ohnisko přepočítané na film). Nechci se dotknout pána co tomu rozumí, ale pokud Vám vnucuje něco s větším zoomem, nebo zrcadlovku, tak bych o jeho vědomostech trochu začal pochybovat.

Prostě pokud si člověk promyslí co chce fotit, kam bude foťák tahat, kolik chce investovat a jak bude snímky nejvíc používat (papírové foto, monitor počítače...) tak mu musí jasně vyjít určitá kategorie foťáku. Lze říci že dnes jsou 4 základní kategorie malý kompakt, ultrazoom /EVF, kompakt s výměnnými objektivy (nesmyslné označení, ale budiž ) a zrcadlovka.

WX je sice hodně malinký, ale nabízí běžnému amatérskému fotografickému laikovi, co chce fotit vzpomínková fota z dovolené, z oslav, náhodné momentky atd... hodně. Tím že je malý tak jej lze mít pořád u sebe, tím že zvládá minimální osvětlení, lze bez obav fotit při běžném (i podstatně menším než běžném) osvětlení v místnosti bez blesku a neprudit tak ostatní otravnými záblesky.

Pokud jsem nějakému "kompaktistovi" ukázal možnosti WX, tak chtěl svého canoního, nebo nikoního miláčka vzteky zahodit :)

Kupovat si zrcadlovku je dnes velká móda, ale pak je mnoho lidí zklamaných, protože kdo se focení trochu víc nevěnuje, tak jí nedokáže patřičně využít a velký těžký foťák mu proti kompaktu nic zásadního nepřinese, jen to že vláčí těžkou výbavu :)

Fotil jsem lecčíms už v dobách filmu, WX je pro mě kompaktík o kterém jsem snil už hodně desítek let, mít něco malinkého do kapsy, aby to fotilo i bez blesku za mizerného světla, aby to mělo rozumný rozsah zoomu a šla z toho udělat i papírová fotka, monitor počítače totiž snese víc než stejně velké papírové foto.

Mít manuální funkce je taky módní záležitost, ale většina lidí pak neví kdy a jak to využít a ti co to vědí to dokáží i s foťákem co ten manuál nemají *smich*

doplněno 14.07.15 07:39:

Omluvám se ostaním, že jsme s vilik, plynule přešli na téma z jiného vlákna *hi*

vilik*

Nemějte strach, pána už jsem se dotkl sám:). On to nikdo se zrcadlovkou, koho focení baví, nemyslí zle, chce jen zpřístupnit svého koníčka. A laik rád podlehne, protože chce mít taky takové fotky. Pak je nešťastný, že je nemá, protože to neumí. Sám taky doufám umím ocenit dobrou fotku, poznat chyby. Jenže u nás se jen cvaká, u všech foťáků, co jsme měli, šlo aspoň něco nastavit, stejně to nikdo nedělal. Proto kompakt. Je levnější, lehčí, naučí se s tím každý, mám na co svést, když se fotka nepovede. Jen mám trochu dilema, že na té digimanii sony wx chválí s výhradou, doporučují ten výprodejový olympus s vysokou světelností, který je jen o tisíc dražší. Ale je otázka, jestli bych osobně rozdíl poznal. Dík za váš zájem.

Světelnost je taky jeden z parametrů, který pro digitální kompakt ztrací smysl, ale hlavně v recenzích se svetelností strašně rádi operují , mnohdy je to úsměvné, oblíbená formulka je ...má světelnost která vás neoslní / nenadchne...a lidi na to slyší, prestože v praxi rozdíl mezi kompaktem s 2.8 nebo 3,5 nepozná za žádných podmínek :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]