Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna SIMky - pozná volaný, že mu volám já?

Od: in4mator® odpovědí: 8 změna:

Vyměnil jsem SIMku v "chytrém" telefonu (jiný operátor, jiné číslo). Jak je možné, že volaný ví, že mu volám já? Ukládá se snad do těchto telefonů ještě nějaké jiné informace, třeba IMEI? Ale i tak je to blbost, ne? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ne, nepozná to. Nic si neukládá, nijak to zjistit nejde.

janagrabiec
Lze to zjistit při využití služby CLIR. Každý telefon má IMSI a každá SIM ICCID a to nezměníte!
mot
To by me zajimalo, jak to jde zjistit pouzitim CLIRu...
wasube*

To ano, ale zjistí to jen majitel.

doplněno 23.07.15 09:15:

Každý telefon má možnost skrytí čísla. Takže si číslo skryjte a ten, komu budete volat dejme tomu vždy o půlnoci, aby jste se ho zeptal kolik je hodin, aby se nevyspal, brzy přejde ta legrace aby otravoval on Vás. Jinak samozřejmě pokud máte novou simkartu nikdo neví že jste to Vy, ale asi opravdu máte výborné známé. Že na Vás prásknou i to co nevědí.

Já jsem jednou na jednoho otravu se skrytým čísle použila různé odpovědi. - tady policie ČR slyším..pražské vodárny, jaký máte problém? - mateřská školka, učitelky jsou tu až ráno - a spoustu jiných a pokládala jsem telefon, na noc ho vypínala a byl a je klid už několik let. Když to zvednete, tak to dotyčného totiž stojí peníze, takže moje odpovědi pro něj nebyly laciné.

Další věc je, že máte zapnuté asi GPS, takže problém muže být am, dotyčný pozná Vaši polohu, ale vím že to tak funguje na tabletech, ale jinak moc o tom nevím, takže člověk co mi to říkal nemusel mít pravdu...vyzkoušené to nemám, nemám mobil s GPS.

hodnocení

0x

Ak je to tak ako tvrdíte,tak mohlo dôjsť k synchronizácii v telefóne s vaším novým číslom,ak ste si ho uližili do adresára,inak by to nemal vedieť,pokiaľ mu niekto z vášho okolia neposkytol nové číslo bez vášho vedomia.No je otázka,prečo ste si menili číslo a teraz chcete volať dotyčnej osobe inkognito.

turik*
hodnocení

0x

asi vás pozná po hlase...

wasube*

Špioni si dávají na pusu flanelový kapesník, když telefonují v utajení...*smich*

hodnocení

0x

Treba mu na to cislo nikdo jiny nevola (pac ho nezna).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]