Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD přehrávač nepřehraje určitou písničku

Od: kajaa* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

chci se poradit, mám CD přehrávač a při přehrávání CD mi někdy nepřečte určité písničky ikdyž mi přehrál dříve všechny.

Mám vyzkoušeno na více CDčkách.

Myslíte že by mohl být zaneseny laiser?Pokud ano čím ho mohu vyčistit?Kouskem vaty namočené do slivovice je možné?

Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znečištěná může být jak čtecí optika mechaniky tak třea poškozený povrch CD disků. Vyčistit se dá obojí, určitě ale ne slivovicí. Na čištění optiky se prodávají speciální čistící disky.

kajaa*
hodnocení

Namočenou vatu ve slivovici opravdu nemohu použít k vyčištění laiseru?A líh mohu?

Děkuji

ferda60*

Líh by neměl nic pokazit, dal by se použít i isopropylalkohol, jen ale nezbytné množství aby nezateklo až k vlastní diodě. Problém je ale spíš v tom, že dioda s optikou je uložena na poměrně jemných závěsech, které se při ručním čištění mohou poškodit.

luk*

Spíš bych radil isopropylalkohol. Čisti to tamponkama do uší. Jeden konec namoč do iso. a potři tím čočku. A druhým koncem (suchým) čočku jakoby (vylešti) ale opravdu s citem! :)

Diodu nepoškodíš (jak píše ferda60), ta je uložena dole ve snímači ale tu čočku můžeš.

Tak dotoho ale s citem a rozumem :)

Ono to mnohdy stačí vzít i jemným štětečkem, musíš ten přehrávač ale rozdělat, což u čistícího CD není třeba.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Píšete, že přehrávač nepřehrává určité písničky. Znamená to, že nepřehrává stále ty samé? Pak by ale šlo o poškození CD, ne o znečištění čočky laseru.

kajaa*
hodnocení

Vyčištění čočky nepomohlo:(Čistil jsem ji lihem a je stále stejný problém, přehrávač přehraje jen asi okolo 8 písní a při přeskočení na další už nenačte.Zkoušel jsem mnoho CD ale přehrávač přehraje jen pár písní ať je to jakékoliv CD, nevíte kde by mohl být problém?Co s tím?Děkuji

Pak může být problém s mechanikou přehrávače. To bys musel rozdělat. Troufáš si na to sám?

kajaa*

Rozdělat to opatrně rozdělám no a na co se přesně mám zaměřit?

Na mechanické nečistoty (vlákna, prach, vlasy) a zkontrolovat pojezd optické hlavy. To se dělá nejlépe při zapnutém stroji takže bacha na útazy elektrikou. Uvidíš tak, jestli se ti to v některém místě zasekává nebo drhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]