Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké LED diody použít

Od: jipodpet® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

v IKEI jsem již dříve zakoupil solární osvětlení s 12ks LED diod. Jako akumulátor je baterie AAA 1,2V.

Postupem času osvětlení přestalo fungovat, tak jsem zjišŤoval v čem je problém. Protože jsem koupil tenkrát ten samý výrobek 2ks, zkusil jsem prohodit solárně dobíjené zdroje a okruhy s LED diodami. Zdroj je OK. Problém je v LED. Po bližším prozkoumání jsem zjistil, že ne všech LED diodách jsou uhnilé vývody (jen ANODY). Chci tedy LED diody nahradit novými. Poradí mi někdo, jak zjistit hodnoty, které potřebuji znát pro koupi nových. LED jsou zapojeny paraelně. Svítí bíle.

Jaké LED diody použít
Jaké LED diody použít #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ÚBYTEK NAPĚTÍ NA LED

Infračervená 1,6 V Zelená 2,6 V Červená 1,8 V až 2,1 V Modrá 3,0 V až 3,5 V Oranžová 2,2 V Bílá 3,0 V až 3,5 V Žlutá 2,4 V Ultrafialová 3,5 V; máte ale napájení 1,2V (pokud je tam pouze jeden aku); zkuste změřit napětí na funkční LED a také protékající proud diodou LED - multimetr doufám máte...pak budeme pokračovat

hodnocení

Moc děkuji, ale vzdal jsem to. Už to letělo do koše.

nonek:

tato zařízení mívají miniaturní měnič napětí, kdysi byly v prodeji bílé led s paticí malé žáírovičky a světe div se svítili jasně do 0,9V - ideální pro napájení z aku, když je 0,9V jeho spodní mez vybití, kdyby tazatel koupil nové bílé LED, zajisté by mu to fungovalo, pokud byl problém jen v těch uhnilých drátech ledky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]