Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj pro 15 métrů led pásku

Od: kutilek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,měl bych jeden dotaz mám doma 15m RGB pásku spotřeba je celkem asi 108w,a já se chci zeptat shořelo mi už druhé trafo přímo určené pro napájení těch ledek,a to stálo kolem 900kč, a první bylo 120w,pak 150w,mohl by jsem proto použít trafo pro halogenky dává pouze 11.5v a střídavé napětí to by jsem usměrnil usměrnovačem,ale píšou tam že trafo funguje při minimální zátěži 35w to bych taky asi přesáhl ale v tomhle si nejsem moc jistý protože tam mám i stmívač,tady je to trafo: elektro-paloucek.cz/...

děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Jak máte těch 15m napájených? Pokud jedním přívodem, tak se nedivím Vašim problémům. Těch 15m LED je potřeba napájet minimálně na 5 místech pásku.Divné je, že nazafungovaly ochrany těch shořelých zdrojů.

kutilek
hodnocení

Dobrý den,ty zdroje vždy normálně běžěly a pak prostě shořely,jeden vydržel asi půl roku,a ano mám to napájené z jednoho místa ale pásky ani kabely se nepřehřívají pouze je problém s těma zdrojema,proto se chci zeptat můžu použít to trafo

nikdo*

Tlačit 10A skrz celý 15m LED pásek je zvěrstvo. A nikdy to nebude fungovat správně, a zdroje Vám budou odcházet dál. Změřte si napětí na začátku a na konci pásku.

hodnocení

0x

Pouzil bych normalni atx zdroj z pc... Bezne 400-600w, takze nejakych 100 pro nej nebude problem.

A navic je to tak bezna vec ze uz stoji par korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]